• DOLAR 32.537
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2429.429
  • ...
Berdan baraj suyunda 'yüzmeyin' uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MESKİ tarafından yapılan açıklamada, Berdan Baraj Gölünün yüzmek için uygun olmadığı ve hayati tehlike taşıdığı konusunda halk uyarıldı.

Özellikle Berdan Barajı çevresinde pikniğe giden halkı muhtemel tehlikelere karşı uyaran MESKİ, yaptığı duyuruda, “Sıcaklıkların her geçen gün arttığı Mersin’de yüzmek, serinlemek ve balık tutmak için girilen Berdan Barajı’nda, yaralanma ve boğulma gibi istenmeyen sonuçlar yaşanabiliyor. Hava sıcaklıklarının hızla artmasından bunalan Mersinliler, dinlenmek ve serinlemek için baraj göllerinin, göletlerin ve derelerin çevrelerine akın ediyorlar. Mersinlilerin içme suyu kaynakları olan Berdan Barajı, özelliği itibariyle serinlemek ve yüzmek için elverişli bir yer değildir.” ifadelerini kullandı. 

MESKİ’nin açıklamasında ailelere yönelik şu uyarılarda bulunuldu: “Mersinlilerin ailelerini ve çocuklarını serinlemek amacıyla baraj ve gölet gibi yerlere pikniğe götürdüklerinde kesinlikle göl , sulama kanalları  ve göletlere girdirmemelerini öneriyoruz. Her sene, Berdan Baraj Gölünde can kayıplarımız oluyor. Bunlar dikkatsizlik ve bilinçsizlikten  kaynaklanıyor. Baraj ve göletlerin dip yapısı vatandaşlar tarafından bilinmediğinden nerede ne gibi tehlike ile karşılanacağı kestirilemez. Bu nedenle aileler çocuklarını uyarmalı ve takip etmelidir. Bizleri derinden yaralayacak müessif olayların yaşanmaması için balık tutmak, serinlemek veya yüzmek amacıyla Berdan Baraj Gölüne, sulama kanallarına ve göletlere girilmemesi gerekiyor. Bütün vatandaşlarımızın bu konularda tedbirli olmalarını istiyoruz." (A. Hakim Kurt-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir