• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
Tatlıcıları şimdiden bayram telaşı sardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da tatlıcı esnafı, Ramazan ayının bereketli geçtiğini ve bayram tatlı siparişlerinin şimdiden başladığını belirttiler.

Yıllardır tatlı işi yaptığını dile getiren pastaneci Mehmet Can Yılmaz, “Ramazan öncesi işlerimiz normaldi. Ramazanın bereketiyle özellikle iftar saatlerinde tatlıya büyük bir ilgi var. Geçen yıllara göre tatlı fiyatlarımız aynıdır. Bayramların vazgeçilmezi olan tatlılar için bayram tatlı siparişlerine şimdiden başladık. Şimdi de bu siparişleri yetiştirmek için harıl harıl çalışıyoruz.” dedi.

“Tatlı fiyatları uygundur” 

Aldığı Bayram siparişlerini yetiştirme hazırlığı yapan pastaneci Mehmet Can Yılmaz, “Bu yıl ceviz ve fıstık fiyatları yüksek olmasına rağmen, tatlı fiyatları oldukça uygundur. Fıstığın kilosu 60-80 lira arasındadır. Ceviz de 25-35 lira arasındadır. Bizler geçen sene ile bu sene arasında fiyat değişikliğine gitmedik. Tatlı fiyatları geçen bayramla aynı seviyededir.” ifadelerini kullandı. 

Halkın tatlı çeşitlerinden, genelde baklavayı tercih ettiğini belirten Yılmaz, “Bizlerin de tavsiye ettiği baklavadır. Baklava artık bayramların vazgeçilmezleri arasına girdi.” şeklinde konuştu. 

Tatlı alırken dikkat edilecek hususlar 

Baklava alırken dikkat edilmesi gereken hususlara da değinen Yılmaz, "Baklavanın lezzetli olması için hamurunun ince açılması gerekir. Kullanılan ceviz de çok önemlidir. Ayrıca kullandığımız fıstıklar ve yağ oldukça önemlidir. Kaliteli yağ kullanıp kullanılmadığını tatlının renginden çok rahat bir şekilde anlayabiliriz. Yağı kaliteli ise tatlı biraz daha parlak olur. Rengi oldukça canlı olur. Öte tarafta tatlıda kullanılan fıstığa çok dikkat edilmelidir. Bunların boyası ya da bezelye ile karışımları vardır, tatlı alacak olanların bunlara mutlaka dikkat etmesi gerekir.” diye konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir