• DOLAR 32.52
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2418.535
  • ...
AK Parti adayını bugün açıklıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti'de ise ibrenin Milli Savunma Bakanı ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'dan yana olduğu öğrenildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'de milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantılarında Meclis Başkanlığı adaylığı da görüşüldü. Meclis Başkanlığı için Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ismi ağırlık kazandı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da aday gösterilebileceği belirtildi. Davutoğlu bugün de Genel Merkez'de partisinin Karadeniz ve Marmara Bölgesi'nden gelen vekillerle istişare toplantısı gerçekleştirdi. Davutoğlu, önceki gün olduğu gibi dün de vekillerden Meclis Başkan adayı konusunda görüşlerini aldı. Davutoğlu'nun yazılı olarak vekillerden aldığı önerilerde Bakan Yılmaz'ın ismi öne çıktı. Diğer favori isim ise Bakan Avcı.

MYK'DAN SONRA DUYURULACAK
Dün Ak Parti Milletvekilleri ile iftarda buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, adayın bugün açıklanacağını söyledi. Başbakan şunları kaydetti:

"İnşallah yarın (bugün) biz de Meclis Başkan adayımızı açıklayacağız, MYK toplantımızdan sonra. Daha sonra Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle koalisyon turlarına başlayacağız"

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir