• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye`nin kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Bartın, Zonguldak, Düzce ve Sakarya çevreleri ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde, öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevreleri, Samsun'un doğu ilçeleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır ve Bingöl ile Van'ın kuzey ilçeleri) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Orta Karadeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı bulutlu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimleri parçalı bulutlu, öğleden sonra Kütahya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç ve doğu kesimleri parçalı bulutlu, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz'in doğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin kuzey ve doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun'un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; batı ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Elazığ, Van ve Bitlis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan,Iğdır ve Bingöl ile Van'ın kuzey ilçeleri) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölgenin güneydoğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde hava durumu

İstanbul: Çok bulutlu 18/26

Ankara: Sağanak yağışlı 12/26

İzmir: Çok bulutlu 19/29

Adana: Sağanak yağışlı 21/31

Diyarbakır: Sağanak yağışlı 21/34

Batman: Sağanak yağışlı 17/35

Van: Yer yer sağanak yağışlı 13/24  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir