• DOLAR 32.601
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2504.903
  • ...
Midyat`ta  ilk defa `Askıda Ekmek` kampanyası başlatıldı.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Midyat İlçesinde  yardımlaşmanın sembollerinden bir  gelenek olan  , “Kimse aç kalmasın, ihtiyacı olan askıdan ekmek alsın “ sloganıyla,  bir kısım fırıncı esnafı  tarafından ‘Askıda Ekmek‘  kampanyası başlatıldı.  

Geçmişi  Osmanlı`ya dayanan ihtiyaç sahiplerini rencide etmeden yardım etmek için uygulanan bu gelenek, 2 ekmek alıp 3 ekmek parası ödemek suretiyle  fırın sahibi yada hayırseverler, bu kampanya için bağışladığı ekmeğin miktarını yazar.  İhtiyaç sahipleri tahtadaki rakamları görerek fırın sahibinden ihtiyacı kadar ekmek talep eder, böylelikle ihtiyaç sahibi rencide edilmemiş olur.

Kampanya hakkında konuşan  Midyat   fırıncı esnaflarından  M. Şerif Kaya  şunları söyledi.

“ Ecdadımızn  bir geleneği olan   İhtiyaç sahipleri için   Askıda Ekmek Kampanyasını Midyat ‘ta  ilk defa başlattık. Bu güzel geleneği devam ettirmek istedik.  Tüm ihtiyaç sahipleri   hiç bir ücret ödemeden  ekmek alabilirler.  Bu kampanyaya  durumu iyi olan  halkımızın da destek vermesini  bekliyoruz.  Bu kampanyaya  tüm Midyat  fırıncı esnaflarının katılmasını bekliyoruz. 

Bu kampanyayı sadece Ramazan ayı ile kalmayıp ,  yılın on iki ayında devam ettirmek istiyoruz.  İhtiyaç sahiplerini her zaman bekliyoruz”    

Kampanyaya destek veren bir diğer  fırıncı esnaflarından  Niyazi usta ise,”Çok güzel ve yerinde bir kampanya.  Umarım hedefine ulaşır.  Biz de destek veriyoruz.  Önemli  olan  varlıklı  vatandaşlarımızın katkıda bulunmasıdır.  Fakirlerin ekmek ihtiyacını bir nebze de olsa karşılayabilirsek.  bizim için mutluluktur. Allah herkese yardım etsin.”  dedi

Askıda Ekmek Kampanyasının   ilk defa uygulamaya başlaması, halk tarafından  takdirle karşılandı. (Süleyman Tunç -İLKHA)
 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir