• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Kur`an İlimleri ve Meal Yarışması 53 Merkezde Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Merkezli Kuran Nesli Platformunun Türkiye genelinde düzenlediği "Kuran İlimleri ve Meal Yarışması" bugün saat: 10.00`da başlayan sınavda 100 soru soruldu. Sınav saat: 12.00`de sona erdi.
 
Batman`da yapılan sınavlar 2 ayrı yerde yapıldı. Erkekler Vural Düğün Salonunda sınava girerken, bayanlar Sena Düğün Salonunda sınava girdi. Sınavda 480 erkek ile 160 bayan yarışmacı ter döktü.

Sınavla ilgili olarak Kuran Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, bugün itibariyle Türkiye genelinde Kuran aşıklarının Kuran`ı ne kadar anladıkları noktasında kendilerini sorgulamaları için "Kuran İlimleri ve Meal Yarışması" düzenlediklerini belirterek, "Türkiye genelinde 21 ilde 53 merkezde bu sınav yapılıyor. Türkiye genelinde toplamda 6200 müracaat vardır. Üç aydan beridir tüm merkezlerde kayıtlar alınıp çalışmalar yapılıyordu. Beklenilen şekilde katılım oldu. Allah`a hamd olsun Kur`an-ı Kerim`e olan teveccühü ona olan önemi gördük. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bütün katılımcılardan Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Sınavda ilk yirmiye girecek katılımcıların Umreye gönderileceğini ve sınava yoğun bir ilginin olduğunu belirten Altun, A ve B olmak üzere toplam sekiz bin kitapçık bastıklarını ve kitapçıkların sınav merkezlerine yollandığını kaydetti.
 
Veysi Rüzgar, Halid Coşkun - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir