• DOLAR 32.576
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2426.327
  • ...
Gaziantep`te oto tamircilerinin eski iş yerlerinin yıkımına başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Eski Garajlar olarak bilinen ve oto tamirci esnafının yoğun olarak bulunduğu bölgeyi kamulaştırarak yıkmak amacıyla Şahinbey Sanayi Sitesi`ni kurarak esnafa buradan işyerleri verdi.

Esnaf 10 yıl vade ile aldığı yeni iş yerlerine geçmeye başlarken, Şahinbey Belediyesi ekipleri ise eski işyerlerine bugün ilk kepçeyi vurdu.

Şahinbey Sanayi Sitesi`nden yeni işyeri alan ve Eski Garajlardaki işyeri yıkılan Arif Oğuz , yıllardır  dar işyeri ve dar sokaklar nedeniyle büyük zorluklar yaşadıklarını söyledi.

Oğuz, “Çalıştığımız ortamlar ne bizim için nede esnafımız için sağlıklı değildi. Burada yaşadığımız trafik sorunu nedeniyle ne müşterilerimize sağlıklı hizmet verebiliyorduk. Ne de bizler işlerimizi istediğimiz gibi yapabiliyorduk. Ancak, yeni işyerlerimiz daha geniş ve daha modern. Trafik sorunu yaşamıyoruz. Müşterilerimizi daha ferah ve modern ortamlarda ağırlıyoruz” dedi.

Kentsel dönüşüm kapsamında tamamen yıkılacak olan Eski Garajlar bölgesindeki  işyerleri ve evlerin yerine yenileri yapılarak, vatandaşların yaşam şartlarının iyileştirilmesi hedefleniyor.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir