• DOLAR 32.428
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.97
  • ...
Gazze`ye 3. Özgürlük Filosuna Yunanistan`da sabotaj
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze ablukasını kırmayı ve yardım malzemesi götürmeyi amaçlayan 3. Özgürlük Filosu'nda bulunan İsrail asıllı İsveç vatandaşı Dror Feiler, "Bir kişinin filodaki gemilerden birine sabotaj düzenlediğini, bu yüzden başka bir gemi bulmak zorunda kaldıklarını" ifade etti.

İsrail'de yayın yapan Arap radyolarından El Şems'e konuşan Feiler, "Yunanistan'dayken, kimliği belirsiz bir kişi gemilerden birinin pervanesine zarar vermeye çalıştı. Kim olduğunu bilmiyoruz ancak bu kişi suyun içine dalarak pervanelerden birine sabotajda bulundu. Bu yüzden başka bir gemi bulmak zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.

"Karanlık güçler bizi durdurmak istiyor"

Kendilerini durdurmak isteyen karanlık güçler olduğunu belirten Feiler, bu sabotajın 2011 yılında bir Yunan limanından Gazze'ye doğru yola çıkmak isteyen gemiye düzenlenen saldırının tekrarı olduğunu kaydetti.

Feiler, Filotaki aktivistlerin, Gazze'ye doğru yola çıkmalarını önlenmek istendiğini bildiklerini ve bu nedenle Yunanistan'ta mümkün olduğunca az zaman harcamaya gayret ettiklerini söyledi.

Öte yandan, Yunanistan'ın Girit adasında olduğu bildirilen 3. Özgürlük Filosu'nun hareket tarihini cuma gününe ertelediği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, organizatörler, olumsuz hava koşullarının düzelmesinin beklendiği cuma günü, adı gizli tutulan bir limandan yola çıkmayı planlıyor. Hava koşullarının elverişsiz olması durumunda, bir ertelemenin daha gündeme gelebileceği belirtildi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir