• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Sıcak havalarda enfeksiyon riskine dikkat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaz mevsiminde hastalıklara yol açabilecek hususlarla ilgili bilgilendirme yapan uzmanlar, sıcak havalarda enfeksiyonun daha çabuk yayıldığını belirtti.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doçent Doktor Muzaffer Bahçivan, kalp hastalıklarıyla ilgili İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) açıklamalarda bulundu.

Kalp hastalıklarının toplumda en sık görülen hastalıklardan olduğu bilgisini veren Bahçivan, yaz mevsiminde yapılan kalp ameliyatlarının çeşitli riskler doğurduğunu belirtti.

Sıcak havalarda enfeksiyonun daha çabuk yayıldığını ve kalp hastalarının buna dikkat etmesi tavsiyesinde bulunan Bahçivan, “Kalp ameliyatlarının daha önce serin zamanlarda, kışın yapılması gibi bir inanç vardı. Gönümüzde serin ortamların oluşturulması ile kalp ameliyatı artık her mevsimde yapılabilir durumda. Bununla birlikte yazın yapıldığında çeşitli riskler mevcut. Sıcak havalarda sıvı kaybı fazla olmakta, buna bağlı olarak yeterince sıvı alamayan hastalar olursa kalp ameliyatı sonrası kalp krizleri tetiklenebilir. Sıcak ortamlarda mikroorganizmaların üremesine bağlı enfeksiyon riski artmakta. Her mevsim kalp ameliyatı yapılabilir ama bir takım risklerin de olduğunu unutmamak lazım. Buna yönelik tedbirler almamız gerekir.” dedi.

Bahçivan, Yaz mevsiminde yapılan kalp ameliyatı sonrası sıvı tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Çok susuz kalındığında kanda pıhtılaşma oranının arttığını ifade eden Bahçivan, “Bu nedenle su tüketimi önemlidir. Sıcak havalarda mümkün olduğu kadar dışarı çıkmamak lazımdır. Serin yerlerde mümkün olduğu kadar dinlenmek gerekir. Bu dönemlerde uyumak ve dinlenmek önemlidir. Hastalarımız fazla terlememelidir. Çünkü sıcak havalarda enfeksiyon daha çabuk yayılır. Doktor kontrollerini de ihmal etmemelerini tavsiye ediyoruz.”   (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir