• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
TOBB Güzel Sanatlar Lisesine öğrenci alınacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Batman’a kazandırılan TOBB Güzel Sanatlar Lisesi bu yıl ilk öğrencilerini yapılacak yetenek sınavı ile alacak.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı için 60 resim, 60 müzik öğrencisi olmak üzere toplam 120 öğrenci alacak olan TOBB Batman Güzel Sanatlar Lisesine, başvuruların 25- 30 Haziran tarihinde yapılacak.

Sınava girecek öğrenci listeleri 30 Haziran tarihinde yayımlanmasından sonra, 1-5 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan yetenek sınavı sonrası kontenjan kadar asil ve yedek listeler, 5 Temmuz tarihinde mesai bitiminde yayınlanacak.

8-9 Temmuz tarihinde e-okul sistemi üzerinden yapılacak olan öğrenci kesin kayıtları sonrası açık kontenjan bulunması durumunda, yedek listeden açık kontenjan kadar, kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin isimlerinin yayımlanması 10 Temmuz’da yapılacak.  

Yedek listeden kesin kayıt hakkı kazananların kesin kayıtları, 13 Temmuz’da yapılacak ve açık kontenjan kalması durumunda, yedek listeden öğrenci kayıtları 14 Temmuz tarihinde yapılacak. Buna rağmen açık kontenjan bulunması durumunda, Valilikçe belirlenecek takvim çerçevesinde 20-25 Temmuz tarihinde sınav yapılacak.

Bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan TOBB Güzel Sanatlar Lisesi ile ilgili açıklamada bulunan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik; “Kurum olarak Batman’a kazandırmak istediğimiz bir eğitim kurumuydu. Yoğun bir çalışma sonrası okulumuz açılarak eğitime kazandırıldı. Bu yıl ilk öğrencilerini alacak olan, TOBB Güzel Sanatlar Lisemizin Batman’a hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir