• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği üyesi 450 yetiştiriciye arı kovanı dağıttı.

Arabayatağı’ndaki belediye yerleşkesinde düzenlenen törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selami Sezgin, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da tarım ve hayvancılığın gelişmesi için 17 ilçede eşzamanlı yatırımlar yaptıklarını, çiftçi ya da yetiştiriciye ihtiyacı olan her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Altepe, şunları kaydetti: “Bütünşehir uygulamasıyla birlikte şehrin bir bütün olarak canlanması, 17 ilçede aynı güzelliğin yaşanması, göç veren bölgelerin göç vermemesi, yeterli üretimi yapamayanların üretim konusunda tam destek almaları ve şehrimizin geleceğe taşınması temel anlayışımızdır. İşte o çalışmalardan birini de bugün burada gerçekleştiriyor, arı üreticilerini 450 adet kovanla buluşturuyoruz. Toplamı bin 800 kovan fakat ilk parti olan 450’sini bugün dağıtıyoruz. Sırayla bu dağıtımlar devam edecek. Hayırlı uğurlu olsun.”  (İLKHA)