• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
Küçük yaştaki çocukların Kur`an öğrenme aşkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

22 Haziran`da açılan Yaz Kur`an Kursları Kur`an öğrenmek isteyen miniklerin renkli görüntüsüne sahne oluyor. 4 yaşından itibaren kurslara başlayan küçük çocukların Kur`an öğrenme azmi ise görenleri duygulandırıyor.

Batman Hamidiler Camisi`ne gelerek ders gören yaşları 4 ila 7 arasında değişen kız-erkek küçük çocuklar, “Kur`an öğrenmeyi çok seviyoruz. O yüzden kursa gelerek ders görüyoruz.” dediler.

Kur`an Kursu öğreticisi Aynur Sevim, Kur`an öğrenmek isteyen 20`ye yakın küçük yaştaki çocukların kursa başvurduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin Kur`an-ı Kerim eğitimleriyle ilgileniyoruz. Burada özellikle çok sayıda küçük yaş grubundaki öğrencilerimiz var. Kur`an-ı öğretme dışında siyer, namaz öğretimiyle de ilgileniyoruz.” diye konuştu.

Yaz Kur`an Kursunun çocuklar için çok önemli olduğunu söyleyen Sevim, “Küçük yaşta olan çocukların eğitimi çok daha verimli ve kalıcı oluyor. Daha bu yaştayken eğitim almaları ve Kur`an-ı Kerim ile terbiye edilmeleri onlar için bir kazanımdır. Aileler de çocuklarını kurslara gönderiyorlar ve bu da aileleri için güzel bir kazanımdır.” ifadelerini kullandı.

Daha önce okula gittiğini ve okulların tatil olmasıyla Kur`an öğrenmek için Kur`an kursuna geldiğini ifade eden Hira Ala, Kur`an öğrenmenin çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Nazlıcan Doyan ise şunları söyledi: “İlkokul birinci sınıfa gidiyorum. Okulum tatil olduktan sonra Kur`an öğrenmek için kursa geldim. Burada arkadaşlarımla Kur`an öğreniyorum. Kur`an öğrenmek çok güzel. Şuanda Elif-Ba`yı öğreniyorum, daha sonra Kur`an-ı öğreneceğim.” (M. Fatih Akgül - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir