• DOLAR 32.581
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2486.686
  • ...
Şanlıurfalı STK`lardan Suriyelilere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Esed zulmünün devam ettiği Suriye`de kalan Suriyelilere sınır ötesi yardım gönderilmeye devam ediliyor. Her yıl olduğu gibi Ramazan ayı öncesi kampanya başlatan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformuna bağlı STK`lar, içerisinde su ve gıda malzemelerinin bulunduğu 3 TIR yardım malzemesini sınır ötesine göndermeye hazırlanıyor.

Hem sınır öresine hem de Türkiye`de yaşayan Suriyelilere yönelik yapılan yardımlarla ilgili konuşan İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı öncesi kampanya başlattıklarını ve bu kapsamda yaklaşık 40 bin aileye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Şanlıurfa`da yaklaşık 435 bin insana yardım etmeye çalıştıklarını belirten Gerem, son 10 gün içerisinde Tel Abyad bölgesinden gelen yaklaşık 30 bin insana da aynı şekilde yardım ulaştırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kampanyaya destek veren Memur Sen Şanlıurfa Temsilcisi İbrahim Coşkun ise, açlığın ne olduğunun daha iyi anlaşıldığı bir dönemde bu insanlara yardım konusunda herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir