• DOLAR 32.548
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2427.683
  • ...
Vicdansız Sürgüne Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Akyazı’da yapılan açıklamada, “Ayrımcılık yapmaktan vazgeçin. İslam dinine düşman olmayın. MEB insanlık dışı bu ayıplardan bir an önce kurtulmalı” denildi.

Her hafta gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemleri bu hafta da hız kesmeden devam etti. Kocaeli, Sakarya ve Akyazı’da gerçekleşen eylemlerde; ilköğretim okullarında başını örterek gelen öğrencilerin okullara alınmaması protesto edildi.

Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu, 250. basın açıklamasını gerçekleştirdi. Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu adına Mazlum-Der Akyazı Şube Başkanı Mahmut Alemdar, Adana Yüreğir’de başörtüsüyle okumak isteyen 10, İzmir Menemen’de 2 ilköğretim öğrencisinin okul idareleri tarafından sürgünün istenmesine tepki gösterdi.

Alemdar, tüm okul idarecilerine ve milli eğitim müdürlerine çağrıda bulunarak, “Bu topraklar üzerinde yaşayan insanların çocuklarına başörtülü oldukları gerekçesiyle ayrımcılık yaparak İslam dinine düşman olmayın! Milli Eğitim Bakanlığı kendine bağlı birimlerdeki bu insanlık dışı ayıpları bir an önce ortadan kaldırmalıdır” dedi.

ŞEHİR BOŞALIRSA...

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu 323. hafta basın açıklamasında; Van halkıyla dayanışma mesajı verirken, platform adına açıklamayı okuyan Sakarya Dayanışma Derneği sözcüsü Kadrican Mendi, “Şehrin boşaltılması, beraberinde çok daha derin sosyal ve siyasal sorunları getirecektir. Van halkının kendi ayakları üzerinde durması sağlanmalı” dedi.

‘CHP TEK PARTİ DİKTASI KATLETTİ’
Kocaeli’nde özgürlük eylemleri 344. haftasına girdi. Kocaeli (Kartepe) İnsan Hakları Derneği Başkanı Ali Akbaş, İzmit İnsan Hakları Parkı Özgürlük Meydanı’nda açıklama yaptı. Eylemde; mizansen olarak 3 adet tabut ve tabutların üzerinde “CHP tek parti diktası katletti” yazısı kullanılması dikkat çekti.
 
Eylemde; “CHP tek parti diktası, Dersim katliamı için, Tunceli halkından özür dileyin” yazılı pankartlar yer aldı. Akbaş, “Cumhuriyetin kuruluş yıllarında CHP’nin tek parti olarak hükümet olduğu dönemde Dersim’de binlerce Müslüman Kürt kardeşlerimize karşı yaptıkları katliamlardan dolayı Kürt halkından özür dilemeye davet ediyorum” dedi.
Yeniakit
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir