• DOLAR 32.574
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.283
  • ...
Kaymakamlıktan Hizan`da İnanç Turizmini canlandırma atağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hizan ilçesinde bulunan Doğa ve Turizm rehber adayları, kaymakamlığın desteğiyle Kapadokya`da bulunan İhlara Vadisi, Yer Altı Şehri, Kızıl Vadi, Uç Hisar, Orta Hisar ve Mustafa Paşa gibi tarihi mekânları ziyaret etti.

İlçede  Turizm rehberciliğini geliştirmek amacıyla 20 Doğa ve Turizm Rehberini Kapadokya gezisine gönderdiklerini belirten Hizan Kaymakamı Sedat İnci, gazetecilere konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Hizan`ın Nurs Köyünün Bediüzzaman Said-i Nursi, Gayda Köyünün ise Gavs-ı Hizan Seyyid Sıbgatullah Arvasi Hazretleri sebebiyle her yıl on binlerce kişi tarafından ziyaret edildiğine vurgu yaptı.

 “Hizan bölgenin önemli inanç turizm mekânıdır”

Bitlis`in  Hizan ilçesinin Nurs ve Gayda köyleri dolayısıyla bölgenin çok önemli bir inanç turizm merkezi olduğuna vurgu yapan Kaymakam İnci, bu değerlerin ilçeye, dışarıdan gelen on binlerce kişiye doğru anlatılabilmesi için iki yıldır sürdürdükleri alan rehberi yetiştirme eğitimlerine kesintisiz olarak katılan ve sertifika almaya hak kazanan bayan erkek yirmi kursiyeri hem tecrübe edinmeleri hem de bilgilerini arttırabilmeleri amacıyla Kapadokya gezisine gönderdiklerini söyledi.

Gezideki amaçlarının Kapadokya`daki profesyonel rehberlerden teorik ve pratik uygulamalı eğitim almak olduğunu ifade eden İnci, 5 gün boyunca profesyonel rehberler eşliğinde Kapadokya`nın tarihi yerlerinin gezildiğini belirterek, “Amacımız ilçemizde oluşturmak istediğimiz kaliteli turizm anlayışını sağlam bir zemine oturtmak ve profesyonel turizm zihniyetini oluşturmaktır.” ifadelerini kullandı.  

“Kapadokya Türkiye`de turizmin en gözde mekânlarından biridir”

Türkiye`de turizmin en gözde mekânlarından biri olan Kapadokya`nın, hem kültürel yapısı hem de turizm işleyiş sistemi olarak tüm yönleriyle rehber adayları tarafından –incelendiğini belirten Kaymakam İnci, bu gezide rehberlerin, yaşamlarının her alanında kullanabilecekleri ipuçları edindiklerini söyledi.

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Hizan Turizm Geliştirme Dernek başkanı Ahmet Akkuş ise, kaymakamlığın girişimiyle Hizan Turizm Geliştirme Derneğini açtıklarını ve Hizan`ın gizli kalmış güzelliklerini tanıtmak için gelen ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlamak için böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi.

Akkuş, “Kaymakamlığımızın desteği ile Kapadokya`ya gezi düzenledik. Profesyonel rehber eşliğinde Kapadokya`nın tarihi yerlerini gezdik. Rehberlerimiz için çok faydalı bir gezi oldu.” şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir