• DOLAR 32.662
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2495.547
  • ...
Gaziantep`te 66 adet tarihi eser ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in Merkez Şahinbey İlçesi Akkent Mahallesi'nde bulunan bir adreste kalan şahısların piyasaya gümrük kaçağı tarihi eser sürecekleri bilgisini alan polisin adrese yaptığı baskında 66 adet değişik ebatlarda tarihi eser ele geçirilirken, konu ile alakalı olarak Suriye uyruklu 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Suriye  uyruklu şahıslara ait konutta yapılan aramada muhtelif boy ve şekillerde 30 adet Figür Desenli Tablet, 2 adet Küpe, 1 adet Metal Yüzük, 30 adet Altın Sikke, 1 adet Heykel, 1 adet Mühür, 1 adet Ayak Figürü parça olmak üzere toplam 66 adet tarihi eser ile 1 adet ruhsatsız silah ve silaha ait 35 adet fişeğin ele geçirildiği belirtildi.

Gözaltına alınan M.E. ve M.E. isimli Suriye uyruklu şahısların yakalanarak haklarında yapılan yasal işlemler sonrası adli mercilere sevk edildikleri öğrenildi.

Öte yandan uyuşturucu madde satıcılarına yönelik olarak yapılan baskınlarda da 5 kilo esrar ele geçirilirken, 4 kişinin de gözaltına alındığı belirtildi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir