• DOLAR 32.601
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2507.321
  • ...
Teslim Olan PKK`lılar Ne Yapıyorlar?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Hamza Yılmaz / Doğruhaber 

Gün geçmiyor ki teslim olan PKK'lı haberi gelmesin. Hemen her gün 3, 5, 8 kişi sözde PKK'dan kaçtığını iddia ediyor ve teslim oluyor. Çözüm süreci diye adlandırılan ama aslında PKK'yı  palazlandırmaktan başka bir işe yaramayan süreçte bu tür haberler kulağa hoş gelebilir. Birileri, "Ne güzel işte, pişman olmuşlar ve PKK'dan kaçmışlar, gelip teslim olmuşlar" şeklinde düşünebilir. Ancak bir yandan PKK'nın binlerce çocuğu dağa kaçırdığı, dağdaki eğitimli militan sayısını her geçen gün arttırdığı ve şehir yapılanmasını da her geçen gün silahlandırıp güçlendirdiği düşünüldüğünde bu teslim olmaların hiç de iyi niyetli olmadığı sonucu ortaya çıkıyor.

Teslim olan PKK'lılar eğer herhangi bir eyleme katılmamışlarsa salıveriliyorlar. Böylece salıverilen her eğtimli PKK militanı ya şehir yapılanması olan KCK'ya yada YDG-H'ye katılıp yıkıcı faaliyetlerine devam ediyor.

6-8 Ekim olaylarında Yasin Börü ve arkadaşlarına ilk silahı sıkan kişinin 4. kattan iple 3. kata bir komando edasıyla sarkması, evin içine girdikten sonra belinden 2 silah çekmesi pek de sivil işi görünmüyor. Bu durum akıllara, "Acaba Yasin Börü ve arkadaşlarına ilk silahı çeken kişi dağdan inip teslim oluyorum diyen sözde pişman militanlardan biri olmasın?" sorusunu getiriyor. 

Ayrıca yine 6-8 Ekim olaylarında onca silahlı kişinin organize edilmesi ve halka saldırması da hiç sivil işi gibi de durmuyor.

Son teslim olan 8 PKK'lı ile ilgili Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 24 Haziran 2015 tarihinde PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte olan 8 örgüt mensubunun terör örgütünden kaçıp güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtiliyor. Açıklamada, "21 Mart 2013 ile 24 Haziran 2015 tarihleri arasında ilimiz merkez ve ilçelerinde PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan şahısların sayısı toplamda 758 kişi olmuştur. Teslim olan şahıslarla ilgili tüm işlemler adli makamlarımızca yürütülmektedir” deniliyor.

Yukarıdaki açıklamaya bakıldığında sadece şırnakta 2 yılda 758 kişinin teslim olduğu görülüyor. Diğer bütün illeri de bu sayıya dahil ettiğinizde bu sayı binleri buluyor. PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da yoğun bir şekilde şehirlerde silahlandığı da göz önüne alındığında bu teslim olmaların ileriki günler için hiç de iyi bir tablo ortaya çıkarmayacağını gösteriyor. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir