• DOLAR 32.536
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2493.286
  • ...
SON DAKİKA
İslami STK`lar Şeyh Sait Meydanı`nda toplanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da faaliyet yürüten İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, iftar yemeğinde buluşu.

İftar  yemeğine Sivil Toplum Kuruluşları  temsilcilerinin yanı sıra Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) ve Saadet Partisi`nden yetkililer de katıldı.

Yemek sonrası kısa bir açıklama yapan Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Diyarbakır İl Temsilcisi Yunus Memiş, Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerinin önemine değindi.

Memiş, Diyarbakır`daki İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak Şeyh Sait`i ölüm yıldönümünde anmak ve Mısır`daki idam kararlarına tepki göstermek amacıyla bir araya geleceklerini söyledi..

İslami STK`lar Şeyh Sait Meydanı`nda toplanacak

28 Haziran 2015 tarihinde Şeyh Sait Meydanı`nda toplanacakları bilgisini veren Memiş, “Şeyh Said`i şehadet yıldönümünde anmak ve Mısır`daki idam kararlarına tepki göstermek amacıyla Pazar günü teravih namazında Şeyh Said Meydanı`nda toplanacağız.” dedi.

“Aytaç Baran kardeşimizin davasını devam ettireceğiz”

Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İhya-Der) Başkanı Aytaç Baran`ın suikasta uğramasına da değinen   Memiş, “Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran kardeşimiz geçtiğimiz günlerde uğradığı saldırı sonucu katledildi. Allah şehadetini kabul etsin. Bu nedenle saflarımızı sıkı tutarak, birbirimize kenetlenerek, kardeşimizin davasını devam ettireceğiz. Bu tür sorunların yaşanmaması için birlikte hareket etmeyi bilmeliyiz.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir