• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
Umut Kapısı, Umut Dağıtıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7,2 ve 5,6`lık deprem felaketinden sonra çaresiz bir şekilde yurtlarını ve barklarını terk eden depremzede bazı aileler Diyarbakır`a gelip yerleşmeye karar verdiler. Depremzede ailelerin Diyarbakır`a yerleşmelerinden haberdar olan Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası depremzede ailelerin yardımına koşarak ilk etapta gıda ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı.

Diyarbakır Umut Kapısı Muhasibi Cevat Çalış yapılan yardımlar hakkında bilgi vererek şu açıklamada bulundu: " Şu an itibarı ile bir ailenin Peyas Mah. 298. Avaşin Sitesi B/Blokta kaldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Bu aile buraya geldiğinde hiçbir eşya yanlarında olmadan geldi. Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Derneği olarak ilk etapta gelen bir ailenin ve bu akşam gelecek olan üç ailenin gıda ve battaniye ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Amaç, Van`da yola çıkacak olan depremzede ailelerin Diyarbakır`a gelirken bir nebzecikte olsa rahat etmeleridir. Diyarbakır`a yerleşen depremzede ailenin 28 yaşlarında özürlü bir ferdi de vardır, ailenin talebi üzerine bu özürlü için ayrıca bir televizyon verdik."

Çalış, "Pazartesi günü tekrar bu dört ailenin gıda, giyim, halı, battaniye ve diğer ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. Depremzede ailelerin ihtiyaçlarının özellikle katalitik soba, çamaşır makinesi ve gıda olduğunu söyleyerek hayırsever halkımızı depremzede aileler için yardıma çağırıyoruz." ifadelerini de sözlerine ekledi.

Depremzede Yavuz Selim Solmaz(30), "Babam yaklaşık yedi yıl önce vefat etti. Ben de ailemin geçimini sağlamak için İstanbul`a gidip geliyorum. Depremin olması bizi çok zor duruma soktu, Yüce Rabbim bu tür felaketleri kimsenin başına getirmesin. Ayrıca bize yardım eden Diyarbakır Umut Kapısına çok çok teşekkür ederiz, Allah onlardan razı olsun hemen ilk günde ihtiyaçlarımızı gidermeye çalıştılar." diyerek duygularını dile getirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir