• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Yaylada mukabele halkası kurdular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eleşkirt ilçesine bağlı Kavak yaylasında bulunan çiftçiler, ormanlık alanda mukabele halkası oluşturarak toplu bir şekilde Kur'an okuyorlar.

Yaylada kalan 55 yaşındaki Hayrettin Yakut, küçük bir kayadan oluşan rahlesi üzerine bıraktığı Kuran`ı her gün imamlık yaparak okuyor, bayanlar ise takip ediyorlar.

Hayrettin Yakut, gün içerisinde tüm erkeklerin yayladaki işlerle uğraştığını kendisinin de yaylada kaldığı için mukabeleye imamlık yaptığını, bayanların da kendisini takip ettiğini ifade etti.

Hayrettin Yakut, “Bizler Allah rızası için toplanıp Kur`an okuyoruz. Ramazan hatmesini yerine getiriyoruz. Erkekler burada değil, yaylada işlerle uğraşıyorlar. Nasip oldu ki burada hatmeyi gerçekleştiriyorum. Ağaçların içerisinde gölgede bu ibadeti yapıyoruz. Çok güzel oluyor. Zorluklar yok mudur? Elbette var ama zorluğa rağmen biz bu ibadetimiz yerine getiriyoruz. Allah, inşallah bu ibadetimizi kabul eder.” ifadelerini kullandı.

Yaylada koşulların biraz daha güç olduğunu söyleyen Birsen Aktaş, buna rağmen Ramazan ayını Kur`an okuyarak geçirdikleri için memnun olduğunu ifade etti.

Birsen Aktaş, “Hacı Hayrettin bize imamlık yapıyor, Kur`an`ı okuyor. Bilenlerimiz takip ediyor, bilmeyenler ise hayırdan mahrum olmamak için işini gücünü bırakıp buraya geliyor. İşlerimiz yoğun ve zorlukları var ama Ramazan ayı bu şekilde daha güzel geçiyor.” dedi.

Ergül Yakut ise, mübarek bir ayda olduklarını, zorluklar olmasına rağmen bu mübarek ayı Kur`an okuyarak geçirmenin lezzetli olduğunu söyledi.

Mukabeleye katılan Müjde Işık, “İsteyerek, gönülden, Allah rızası için bunu yapıyoruz. Zorluk da olsa insanoğlu imkan bulduğu her yer ve ortamda ibadetlerini aksatmamalı.” şeklinde konuştu.

  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir