• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Hizan'da çilek yetiştiriciliği yaygınlaştırılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hizan ilçe Tarım Müdürlüğünün yürüttüğü “Hizan’da Çilek Yetiştiriciliği” projesi, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın maddi desteğiyle hayata geçti. Proje kapsamında oluşturulan çilek bahçelerini gezerek incelemelerde bulunan Hizan Kaymakamı Sedat İnci, amaçlarının Hizan’da çilek üretimiyle çiftçilere alternatif bir gelir kaynağı oluşturmak olduğunu söyledi.

Geçen yıl kurdukları deneme çilek bahçesinin olumlu sonuç vermesi nedeniyle bu yıl maddi durumu kötü ama bahçecilik konusunda tecrübeli 3 örnek çiftçiye çilek bahçesi kurduklarını belirten İnci, oluşturulan üç bahçenin de başarılı olması halinde önümüzdeki yıllarda çok daha fazla çiftçiye bu konuda destek vereceklerini açıkladı.

 İlçede yüksek verimli çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, maddi gücü yetersiz çiftçilerin az alandan daha yüksek gelir elde etmesi ve bu sayede üreticilerin ekonomik seviyelerinin yükseltilmesini amaçladıklarını ifade eden İnci, şöyle konuştu: “Hizan Kaymakamlığı olarak, ilçemizde üretimi yapılan ürünlerle birlikte alternatif yeni ürünlerle ilçemizin ürün çeşitliliğini arttırmaya çalışıyoruz. 

Hizan, coğrafya itibariyle çok dağlık ve engebeli bir yapıya sahiptir. Bu nedenle tarım yapılabilecek alan miktarı çok ama çok sınırlı. Tarım arazilerinin küçük olmasının yanına bir de arazilerin ölçeklerinin miras paylaşımıyla daha da küçülmesi eklenince mevcut tarım arazileri bir ailenin geçimini sağlamaya tek başına yetmiyor. Buradan hareketle az alanda verimi ve geliri yüksek ürün arayışına girdik. İlçe Tarım Müdürlüğümüzün yapmış olduğu araştırmalar neticesinde, çilek bitkisinin az alanda yüksek verim ve yüksek gelir sağladığı tespit edildi.” dedi.

Gayda köyünde yaşayan Çiftçi Alaattin Yaygaç ise, geçim kaynağının tarım olduğunu belirterek sunulan teknik ve personel desteğiyle çilek bahçelerinin kurulduğunu belirterek kendilerine bu imkanı sunan Hizan Kaymakamlığına teşekkür etti.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir