• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
Tarsus`ta camiler çocuklarla şenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin`in Tarsus ilçe müftülüğü tarafından başlatılan Yaz Kur`an Kursları ile birlikte ilçe de bulunan camiiler çocuk sesleriyle adeta arı kovanına döndü.

2015 Yılı Yaz Kuran Kursları açılış programını ilçeye bağlı Barbaros Camiinde yapan Tarsus İlçe Müftüsü Hayri Erenay, Yaz Kuran Kurslarının gelecek için çok önemli olduğunu vurguladı.

Erenay konuşmasında; “2015 Yılı Yaz Kur`an kursları; ‘Kur`an Ayı Ramazan`da Kur`an`la Buluşalım` sloganıyla 22 Haziran - 21 Ağustos 2015 tarihleri arasında, üç dönem halinde gerçekleştirilecektir. Hafta içi her gün, her yaştan öğrencinin katılabileceği Yaz Kur`an Kurslarında, Kur`an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi derslerin yanısıra sosyal ve kültürel etkinlikler de yapılacaktır.” dedi.

Yaz Kuran  Kursları açılış programını çocuklara yönelik kısa bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Erenay, tatil sezonunun camiye giderek Kur`an ile değerlendirilmesi çağrısını yaparak, Yaz Kur'an Kurslarına gelen öğrencilere Kur'an eğitiminin yanı sıra dini bilgiler, hadis ezberleme, kitap okuma, oyun, sportif faaliyetler ve benzeri etkinliklerle kursların bir tatil havasında geçmesini sağlandığını söyledi.

Erenay, “Sevgili öğrenciler, sizler de öğrendiğiniz bilgileri hayatınızda uygulayacaksınız. Sadece yaz döneminde değil, her zaman cami ve hocanız ile irtibat içinde olunuz. Sevgili çocuklar! Sizleri kutluyorum. Çünkü yaz tatilinde dışarda oynayıp eğlenmek varken sizler camilerimize gelerek Kuranı ve peygamberimizi tanımak istediğinizi belirtiyorsunuz. Hepinizin gözlerinden öpüyor ve başarılar diliyorum.” dedi

Yapılan konuşmanın ardından cami dersleri start alırken, camii içerisinde Kur`an okuyan çocukların sesiyle adeta arı kovanına dönüştü. (A. Hakim Kurt-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir