• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Elinizi Ramazan`dan çekin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Veysi Demir / haber/yorum

Değerli okuyucular!

Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bereketleri ve hayırları içinde barındıran Ramazan Ayı, tüm Müslümanlar ve insanlık için bir fırsattır. Ramazan ayı içinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi`ni barındırdığı gibi aynı zamanda Kur'an-ı Kerim, bu mübarek gecede indirildiği ve Peygamberimiz ile Cebrail (A.S.) her yıl Ramazan ayında mukabele yaptıklarından dolayı bu ay Kur`an ayı olarak adlandırılır.

 “Ramazan ayı ki, o ayda Kur'an, insanlara yol gösterici, doğru yola iletici, eğri ile doğruyu birbirinden ayırt edici olarak indirildi. İçinizden kim bu aya yetişirse onu oruçla geçirsin. Kim hasta ya da yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca sonraki günlerde oruç tutsun. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bu sayılı günleri tamamlamanızı ve size doğru yolu gösterdi diye kendisini tekbir etmenizi ister, ola ki, O'na şükredersiniz.” -El Bakara Suresi: 185-

Bu ayda Müminler olarak Ramazan ayının manevi atmosferinden faydalanmanın hesabını yaparken, maalesef Türkiye`de ve bölgemizde İslam düşmanlığını kendine meslek edinmiş utanmaz arlanmaz bir güruh var ki, bunlar özellikle Ramazan ayında bu İslam düşmanlıklarını artırıyorlar.

Dikkat ederseniz her yıl, Ramazanla ilgili yalan haberleri hazırlayıp tetikte bekleyen 28 Şubat medyası ve onların işbirlikçileri karşımıza çıkıyor. “Oruç tutmadığı için dayak yedi” gibi yalan haberlere ağırlık veriyorlar. (1)

Bunun dışında her yıl Ramazan ayında Ramazanı sulandırmak için Aziz dinimiz ve oruç ile ilgili olmadık tartışma konuları ortaya atarak dinimizi ve ibadetlerimizi sulandırmaya ve rayından çıkarmaya çalışıyorlar. Birde Ramazanla ilgisi olmayan sözde" Ramazan Eğlenceleri" ile dine aykırı fiilleri meşrulaştırmaya çalışıyorlar.  

Bu kesimlere diyoruz ki, elinizi dinimizden ve Ramazanımızdan çekin. Bizim nasıl inanacağımıza ve nasıl oruç tutacağımıza siz niye karışıyorsunuz. Ramazanı bizlere zehir etmeye çalışmaktan artık vazgeçin. Bizim Kaynağımız Vahiydir. Biz nasıl davranacağımızı Peygamber Efendimizden (S.A.V.) öğreniyoruz. Sizin aklınıza da yol göstericiliğine de ihtiyacımız yoktur.

Şeytanların bağlandığı bu ayda insi şeytanlar Müslümanları saptırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ramazan ayında yapılanın aynısını her yıl Kurban bayramında da yapıyorlar. Batıda bir kısım, İslam düşmanlığını hayvan sevgisi ile örterek, sözde kesilen kurbanlara karşı çıkarak, “hayvan katliamı yapıldığını” söylüyor. Bu kesimlerin hiç hayvan eti yemediğini zannedersiniz. Oysa onlara bakıldığında giydikleri kürklerin, ellerindeki cüzdan ve çantaların hep hayvan derisinden yapıldığını görürsünüz. Yine bu kesimlerin yılbaşında hindilerin kesilmesine ses çıkardıklarını göremezsiniz.

Birde bölgemizde her yıl dini bayramlarda “katliam yapılıyor” diye bayram kutlamayanlar var. Bunlar her yıl dini bayramları sabote etmek için bir bahane buluyor, ama nedense hiç Newroz zamanında yapılan katliamlar akıllarına gelmiyor. Dini bayramları sabote etmek için “katliam var” diyenler bakıyorsunuz ki birkaç gün sonra halaylar çekerek kutlamalar yapıyorlar. Burada amaç katliam falan değil. Amaç İslamın toplumdaki etkisini ortadan kaldırmaktır.

Son zamanlarda iftar yemeklerine karşı bazı açıklamalar yapılıyor. Neymiş “israfmış, bunun yerine fakirlere yardım edin” diyorlar. Bilmeyende bu kesimlerin ne kadarda israftan uzak ve fakirlere yardım eden kişiler olduğunu zannedecek. Bırakın bu hokkabazlığı da kendi işinize bakın.  Müslümanlar iftar verir veya vermez size ne? Siz kim oluyorsunuz da bize ayar vermeye çalışıyorsunuz? Haddinizi bilin ve oturun oturduğunuz yere.

İsraftan bahsedenler neden festival ve kutlama adı altında yapılan çirkeflikleri görmez. “Buralara harcanan paralar fakirlere dağıtılsın” demezler. Çünkü onlarda amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir.

Son olarak şunu unutmayın, Müslümanlar yontulacak kaz değiller. Nedense cami ile ilgili teklifler hep cami dışından geliyor. Bize ayar vermeye çalışacağınıza kendinize çeki düzen verin ve şeytanın görevini yapmaktan vazgeçin. Nasıl namaz kılacağımızı ve nasıl oruç tutacağımızı belirlemekten vazgeçin. Müslümanların kaynağı bellidir. Size ve sizin şeytani fikirlerine ve aldatmacalarınıza ihtiyacımız yoktur.

“…Fakat şeytan onlara aldatmadan başka bir şey vaad etmez. Doğrusu benim (ihlaslı) kullarım üzerinde senin (şeytanın) hiçbir hakimiyetin yoktur. Vekil olarak Rabbin yeter.” -İsra Suresi: 64-65-

Rabbimizin razı olacağı bir Ramazan ayı geçirmek dileğiyle ALLAH'a emanet olun...

Selam ve dua ile...

Dipnotlar:

1- (http://www.ensonhaber.com/provokatorler-ramazanda-da-is-basinda-2015-06-18.html,

http://www.mynet.com/trend/cevaplar/soru-cevap/medyanin-her-ramazan-ayinda-yaptigi-oruc-tutmadiklari-icin-dovulduler-tarzindaki-haberleri-yine-yalan-ciktiyorumunuz-nedir-/6200947,

http://www.ensonhaber.com/hurriyet-oruc-tutmayani-dovduler-haberleri-icin-tetikte-2015-06-18.html)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir