• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
"Bu keyfi uygulamanın kabul edilecek bir yönü yoktur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava partisi (HÜDA PAR) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, 28 Şubat ürünü olan yasakçı zihniyetin hala devam ettiğini belirterek, Gaziantep`te Amine Aslan`ın Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) alınmamasına tepki göstererek, bu keyfi uygulamanın kabul edilecek bir yönü olmadığını söyledi.

Erat, başörtüsünün anayasal güvence altına alınmadığı için bazı kötü niyetli ve ideolojik olarak meselelere yaklaşan şahısların başörtüsünü hala irdelemeye devam ettiğine dikkat çekti.

28 Şubat ürünü olan başörtü yasağının hala bazı keyfi memurların eliyle işlendiğine şahit olduklarını ifade eden Erat, “Maalesef Pazar günü yine hoşlanmadığımız bir durum ile karşılaştık. Türkiye`de belki başörtüsü, yönetmelikte serbesttir. Fakat anayasal güvence altına alınmadığı için bazı kötü niyetli ve ideolojik olarak meselelere yaklaşan şahıslar başörtü sorununu hala irdelemeye, Müslümanları bu konuda sıkıntıya düşürmeye devem ediyorlar.” dedi.

“Bu keyfi uygulamanın kabul edilecek bir yönü yoktur”

Amine Aslan`ın, bir kişinin ideolojik veya keyfi uygulamasından dolayı bir yıllık emeğinin heba edildiğini belirten Erat, “Gaziantep`te Âmine Aslan isimli bir bacımız girmiş olduğu LYS`ye alınmadı. Bu bacımızın bir yıllık emeği boşa gitmiş oldu. Bu kardeşimiz bir yıl boyunca çalışmış, bu sınava hazırlanmış ve şimdi bir yıl boyunca bekleyecek, neden? Bir kişinin ideolojik veya keyfi uygulamasından dolayı, bu keyfi uygulamanın kabul edilecek bir yönü yoktur. Biz HÜDA PAR olarak bu hukuksuzluğa karşı çıkıyor ve bu olayı kınıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu tür hukuksuzlukları yapanların bu halkın dinine, örfüne, insanların özel yaşantısına düşmanlık yapan kişiler olduğunu ifade eden Erat, “Geçmişte biz bunun mücadelesini çok verdik. Bu bir insan hakkıdır. Hiç kimsenin buna müdahale etme hakkı yoktur. Asıl geri kafalı ve yobaz olan bu tür keyfi uygulamalar yapanlardır. Artık bunların Müslümanların başörtülerinden el çekmelerini istiyoruz.” diye konuştu.

HÜDA PAR olarak bu işin takipçisi olacaklarını belirten Erat, “Biz 2015 yılında hala başörtüsü ile uğraşıyoruz. Belki bu kardeşimiz sınavı kazandığı takdirde bu ülkeye en faydalı bir vatandaş olacaktı. Kimsenin bu tür keyfi bir uygulama yapmaya hakkı yoktur. Gaziantep Valimizin, Cumhuriyet başsavcısının ve üniversite rektörünün bu olaya el atması gerekiyor. Bu olaya kör ve sağır kalınmaması gerekiyor. Biz parti olarak ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.      (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir