• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...

Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Mayıs ayında 100,41 iken, Haziran ayında 99,04 değerine düştü

Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; hizmetlere olan talep endeksi yüzde 1 ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksi yüzde 2,9 azalırken, iş durumu endeksi yüzde 0,1 arttı. 

Perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0,6 arttı
Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi Haziran ayında 104,12 değerine yükseldi. Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki bu artış, son üç aylık dönemde “iş hacmi-satışların” arttığını değerlendiren girişim yöneticisi sayısının artmasından kaynaklandı.

Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre; iş hacmi-satışlar endeksi yüzde 2,7 artarken, mevcut mal stok seviyesi ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 0,5 ve yüzde 0,3 azaldı.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 1,6 arttı
Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 83,42 iken, Haziran ayında 84,73 değerine yükseldi. İnşaat sektörü güven endeksindeki bu artış, “alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyinin” mevsim normallerinin üzerinde olduğunu değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde “toplam çalışan sayısında” artış bekleyen girişim yöneticisi sayısının artmasından kaynaklandı. 

İnşaat sektöründe bir önceki aya göre; alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi yüzde 3,4 ve toplam çalışan sayısı beklentisi endeksi yüzde 0,4 arttı.  (İLKHA)