• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Binlerce Ercişli Göç Başvurusu Yaptı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Erciş ilçesinde yaşanan depremler nedeniyle vatandaşlar artık kendi evlerinde kalmak istemiyor. Evlerini kaybeden vatandaş ise burada daha fazla mağdur olmamak için devletin verdiği göç imkanın dan yaralanmak için başvuruda bulundu.
 
Depremler nedeniyle mağdur olan vatandaşa yönelik diğer illerde yer olanakları sunulmaya başlandı. Kurulan yerlerle Van`da ve Erciş ilçesinde binlerce vatandaşın barınması sağlanacak. Bu nedenle deprem korkusu olanlar ve evleri yıkılan vatandaşlar bugünden itibaren başvurmaya başladı. Yetkililerden gelen bilgilerden şu ana dek 2 bin 493 ailenin başvurduğu belirtildi. Bunlar fert olarak hesaplandıkları vakit başvuru sayısı 17-18 bin civarında yükseldiği görülüyor. Yaşanan başvurulardan sonra 80 üzerinde bir kafilenin yola çıkacağı belirtildi.
 
Diğer yönden kendi imkânlarıyla il dışına çıkmak isteyen vatandaşların sayısı günden güne artıyor. Şu an dek Van ile birlikte göç edenlerin sayısı 10 binleri aşıyor. Otogar önlerinde başka illere gitmek için vatandaş artık uzun kuyruklar oluşturuyor. Her gün onlarca vatandaşın evini, yerini terk etmek zorunda kaldığı haberler arasında.
 
Burhan Teke-İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29215.jpg
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29214.jpg
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29213.jpg
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir