• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
Oy hırsızlığının ispatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7 Haziran Genel Seçimlerinde, Doğu ve Güneydoğu`daki yüzlerce köyde, HDP dışında başka partiye oy çıkmadığı ve bu köylerde neredeyse hiç geçersiz oy kullanılmadığının ortaya çıkması üzerine açıklama yapan AK Parti Batman eski Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, “Bu durum hayatın olağan akışına aykırı” dedi. Ekmen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bir köyde kimsenin ölmediğini, hastalanmadığını, askere gitmediğini, sandık kurulunun ve üyelerin dahil hepsinin tam oy vermesi, hiç geçersiz oy olmaması Türkiye genelinde bir iki yer olması normaldir ama 40-50, 100-200 gibi yerde olması hayatın olağan akışına aykırı bir durumdur” dedi.

“OY KULLANMADAKİ SAHTECİLİĞİN TCK`DA AĞIR CEZASI VAR”

Buralarda bir sahtecilik, bir açık oy kullanma, bir başkasının yerine oy kullanma gibi fiillerin yaşandığını adli olarak araştırılıp, ispat edilmesi durumunda Türk Ceza Kanunu`nda (TCK) bu durumun ağır cezaları olduğunu ifade eden Ekmen; “HDP`nin zaten kendilerine oy verilmesi konusunda bölgede, birtakım yerlerde doğrudan, dolaylı, fiziki ya da psikolojik baskı yaptığına dair çok net bilgiler var” diye konuştu.

METİNER: BASKIYLA, TEHDİTLE HİLE YAPTILAR

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner ise, “Seçimde AK Parti`nin hile yapacağını söyleyenlerin kendileri, baskıyla tehditle hile yaptılar. Birçok yerde kendileri bizzat oy kullanarak, kullandırarak sandıkların içine attılar. Sandık başkanlarını, görevlilerini rehin aldılar. Burada yapılacak iş önümüzdeki seçimde, bölgede her anlamda güvenliğin sağlanmasıdır” dedi. YSK veri sistemine göre 400 köyde kurulan sandıklarda HDP dışında başka partiye oy çıkmadı.

yeniakit

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir