• DOLAR 32.502
  • EURO 34.587
  • ALTIN 2476.043
  • ...
Kırapit geçidinde yaptırılan Kar tüneli yarım kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yoğun kar yağışının yaşanmasıyla kışın aylarca dış dünya ile bağlantısı kesilen Bahçesaray (Müküs) ilçesi Kırapit geçidinde 2012 yılında yapımına başlanan 8 kilometrelik Kar tüneli, siyasi sebeplerden dolayı tamamlanamıyor.

Uzun kış aylarının en çetin haliyle yaşandığı ve yüksek dağların zirvelerinden uzun süre karın erimeği ilçe, aylarca yollar kapalı kaldığı için 9. gezegen olarak adlandırılıyor.

Van-Bahçesaray karayolunun 96. kilometresinde yer alan ve 2012 yılının ilk aylarında yapımına başlanan Kırapit geçidindeki kar tüneli inşaatında uzun süredir çalışmaların durdurulduğunu belirten ilçe halkı, Kar Tüneli inşaatına tekrar başlamasını istedi.

8 kilometre olarak planlanan tünelin yaklaşık bir kilometrelik kısmı tamamlanırken geriye kalan kısmın ise aradan geçen 3 yılık süreye rağmen tamamlanmadı.

Çalışmaların siyasi sebeplerden dolayı aksatıldığını savunan Van-Bahçesaray arası çalışan minibüs şoförleri ise en kısa zamanda çalışmaların tekrar başlamasını ve önümüzdeki kış ayına yetiştirilmesini istiyor. 

Yaklaşık olarak 3 bin 600 metre rakımı olan geçitten dolayı ilçe yolu kış mevsiminde aylarca trafiğe kapalı kalırken sık sık can kaybı ile sonuçlanan trafik kazaları da yaşanıyor. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir