• DOLAR 32.319
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2299.719
  • ...
Filistin Gazze`den Yönetilecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN- Filistin Başbakanı eski siyasi danışmanı Dr. Ahmed Yusuf, Fetih ve Hamas hareketleri arasında kurulacak uzlaşı hükümetinin karargâhının Gazze`de olmasının kararlaştırıldığını söyledi. Dr. Ahmed Yusuf, bir sonraki hükümetin başbakanın da Gazze Şeridi`nde olabileceğine işaret etti.

Ahmed Yusuf, El-Kuds El-Arabi gazetesinin bugünkü sayısında yayınlanan röportajında, başkenti Kudüs olacak şekilde 1967 sınırlarında bağımsız bir Filistin devleti kurulması esasına dayanan bir siyasi program üzerinde tüm Filistinli grupların anlaşma sağladığını belirtti.

Yusuf, Mahmud Abbas ve Halid Meşal`in bir sonraki görüşmelerinin Filistin topraklarında ve Gazze`de gerçekleşmesini istediklerini söyleyerek şu ifadeleri kaydetti :"Ulusal uzlaşı anlaşmasının gerçek anlamda etkin hale getirilmesi ve Filistin`deki bölünmüşlük halinin sona erdirilmesi için şartlar uygundur."

Yusuf, Selam Feyyad`ın dışında bir isim üzerinde anlaşma sağlanacağını ve daha sonra altı ay ile bir yıl arası görev yapacak hükümetin kurulacağını da sözlerine ekledi.

ilkha
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir