• DOLAR 32.482
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2437.229
  • ...
Polis Tahrir Meydanına Müdahale Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MISIR- Yüz binlerce Mısırlı başkent Kahire ve İskenderiye`de dün Cuma Namazından sonra alanlara inerek ordunun reform sürecindeki yavaş tutumunu protesto etti. Ülkede askeri cuntanın sona ermesinin isteyen göstericiler, bir zaman çizelgesinin belirlenmesi için gösteri ve protestolar halen devam ediyor. Ancak Mısır polisinin başkent Kahire`deki Tahrir meydanında gösteri düzenleyen yüz binlerce göstericiyi dağıtmak amacıyla müdahale ettiği bildirildi.

 

Haber ajanslarına göre polisle, kendilerine karşı direnen göstericiler arasında arbede yaşandığına ve polisin bazı eylemcileri döverken görüldüğüne ilişkin haberler gelirken, Tahrir meydanında bulunan Associated Press haber ajansının kameramanı, polisin meydanı terk etmeyi reddeden 3 göstericiyi gözaltına aldığına şahit olduğunu söyledi.

 

Çoğu Müslüman Kardeşler hareketine mensup gençlerden oluşan göstericiler, 25 Şubat`ta Mısır`daki Hüsnü Mübarek rejiminin sonunu getiren gösteriler sırasında bir sembol haline gelen Tahrir Meydanı`nda Cuma gününden itibaren yönetimdeki askeri konseyi hedef alan gösteriler yapmaya başlamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir