• DOLAR 32.537
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2429.429
  • ...
Bingöl Basınında Bugün!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 19 Kasım 2011 Cumartesi günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Bingöl Gazetesi: Çiftçinin su parasına yüzde 100 zam!
Gayt Göynük Sulama Birliği, 2010 yılında 1 dekar arazinin sulaması için çiftçilerden 14 lira alırken 2011 yılında 1 dekarın sulaması için 26 lira talep etti.

Bingöl Olay Gazetesi: Bingöl`de toplum yapısını din belirliyor
Bingöl`ün dini aidiyetlerinin bölge illeriyle kıyaslandığında din ve inanç aidiyet noktasında çok daha ağır basan bir il olduğunu ifade eden Bölge âlimlerinden Molla Sahap Korkutata, Bingöl`ün toplumsal yapısının şekillenmesinde dinin belirleyici olduğunu söyledi.

Toplumdaki birlik beraberlik ve dayanışmanın en önemli yönlerinden birinin taziye kültürü olduğunu söyleyen Korkutata, Bingöl`deki taziye geleneğinin, insanların zor zamanlarında sosyal dayanışma ve birliktelik içerisinde olduklarına en güzel örnek olduğunu ifade etti.

Bingöl Kent Haber Gazetesi: Kava, karma eğitime dikkat çekti
Kız çocuklarının okumadığına dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Kava: "Karma eğitim mecburiyeti sona erdirilmelidir. Çocuklarını kız lisesine veya erkek lisesine göndermek isteyen velilere devlet yardımcı olmak zorundadır" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, Milli Eğitim Bakanlığı, devamsızlık yapan ilköğretim öğrencilerine yönelik Aşamalı Devamsızlık Yönetimi (ADEY)`nin uygulamaya konulmasından sonra oluşan ve oluşabilecek sorunlarını açıkladı.

Doğu ve Güneydoğu`da kız çocuklarının okul okumadıklarını ifade eden Kava, karma eğitime son verilmesini istedi.

Ali Yıldırım - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir