• DOLAR 32.564
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2418.193
  • ...
Ödeme sistemleri alanında tüm dünyadan katılımcıların biraraya geldiği Cartes Fuarı, 15- 17 Kasım 2011 tarihleri arasında Fransa’da Paris Nord Villepinte Exhibition Center’da düzenlendi.

Türkiye ilk defa Cartes’in onur konuğu ülkesi oldu.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, Türkiye’nin ödeme sistemlerinin 2012-2023 yol haritasını Paris’te açıkladı.

Türkiye’de "nakitsiz ödemeler dünyası" yaratma hedefleri olduğunu vurgulayan Canko, şöyle devam etti:

“Dijital cüzdan beni en heyecanlandıran bölüm. 2012’nin ilk çeyreğinde dijital cüzdanla ilgili ilk tanıtımımızı yapacağız. Önce internet üzerinden bunu açacağız, zamanla yapı tüm bankalara açık olacak. Dijital cüzdan, ulusal ve operatör bağımsız bir uygulama olacak. Dünyada ilk defa bir ülke kendi ulusal cüzdanını duyurmuş olacak.”

Tüm Kartlar Tek Cüzdanda

Tüm ödeme kartlarının entegre edileceği tek bir cüzdan olacağını ifade eden Canko, “Cüzdanımızda sadece kredi kartları ve banka kartları yok, marka kartları da entegre olacak. Sadece ödemelerinizi değil tasarruflarınızı da bu cüzdanla yapacaksınız. Bu konuda çok detay vermek istemiyoruz ama Ocak-Şubat gibi açıklamayı yapacağız. Amacımız, internet üzerinden yapılan alışverişin süresini kısaltmak” değerlendirmesinde bulundu.

Canko, dijital cüzdan hakkında konuşurken bir araştırmaya da atıfta bulundu.

Canko, bireylerin ortalama cüzdan yoklama sıklığının 6-7 saat olduğunu, buna karşılık cep telefonunu ise 16 dakikada bir kontrol ettiğini aktardı.

TRT