• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
PKK, Kürtlerin Acılarına Acı Katıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / yorum
 
PKK, Kürt halkına mağduriyet üstüne mağduriyet yaşatıyor. Hemen her gün eylem gerçekleştiren BDP/PKKcılar, eylem sonrası öldürülen militanları için ise sözde yas ilan ederek zaten iş yapamayan esnafa da kepenk kapattırıyor. Son olarak Diyarbakır ve Mersin’de özellikle Mütedeyyin insanların işyerlerine molotoflar atılarak büyük maddi hasarlara sebep olan PKKlı grubun saldırısı ile birçok kişi de yaralandı

İÇERDEKİ MÜŞTERİLERE RAĞMEN TAŞLADILAR
Diyarbakır: Sıklıkla öldürülen PKKlıların cenazelerini bahane ederek esnafa zorla kepenk kapattıran BDP/PKKcılar iş yerini kapatmayan özellikle dindar esnafın işyerlerine taş ve molotoflarla saldırarak maddi zararlar vermeye devam ediyor. Yaşanan her olay sonrası esnafa kepenk kapattıran PKK`cılar geçtiğimiz cumartesi günü de Hakkari Çukurca’da çıkan çatışmada öldürülen PKK`cılar için Diyarbakır esnafına kepenk kapattırıp yürüyüş düzenlediler.

BDP’li vekillerin öncülüğünde yürüyüş düzenleyen PKK/BDP’lilerden oluşan kalabalık bir grup, Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesi Lezgin Avcı Caddesi üzerinde bulunan Ensar Marketin açık olduğunu görünce içeride 10 kişiye yakın müşteri olduğu halde taşlarla saldırdılar. Saldırı sonucu işyerinde büyük maddi hasar meydana gelirken, işyeri sahipleri Veysi Güneş ile Fethullah Bozkurt aldıkları taş darbeleri sonucu yaralandı. Çevredeki esnafın araya girmesiyle taşlama sona ererken, gözü dönmüş saldırganlar da ara sokaklara kaçtı. Öte yandan esnafa yapılan saldırı sonrasında 44 Sivil Toplum Kuruluşu olayları kınayan bir basın açıklaması yaptı.
 
OTOBÜSÜ İÇİNDEKİ YOLCULARLA BİRLİKTE YAKMAK İSTEDİLER
Mersin: BDP/PKK’cılar Mersin’de de içinde çok sayıda yolcunun bulunduğu bir belediye otobüsüne molotof ve taşlarla saldırarak otobüsü içindeki yolcular ile birlikte yakmak istediler. Demirtaş Mahallesi 201. Cadde üzerinde seyreden 33 TT 837 plakalı yolcu otobüsü, Yumuktepe mevkiinde PKKcıların saldırısına uğradı. Bir düğüne yolcu taşıyan otobüste kadın, çocuk ve yaşlıların olmasına aldırış etmeyen PKKcı grup, molotof ve taşlarla saldırdı. Saldırıda araç şoförü Sabri Güven’in kolunun yandığı belirtildi.
 
PKKcıların yakmaya çalıştığı belediye otobüsünün içinde henüz 6 aylık olduğu ifade edilen bir bebeğin de bulunduğu öğrenildi.
 
MÜTEDEYYİN İNSANLARIN İŞYERLERİNİ ATEŞE VERDİLER
PKK yandaşları Mersin’in Akdeniz ilçesi Demirtaş Mahallesinde bulunan mütedeyyin vatandaşların sahibi olduğu işyerlerine de Molotof kokteyli ile saldırarak maddi zarar verdi. Edinilen bilgiye göre, PKK lehinde slogan atan yaklaşık 30 kişilik bir grup, Beyza Tavukçuluk ve Tadım Patiseriy’e Molotof kokteyli atarak işyerlerinde yangına neden oldu. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye, iş yerlerinin kepenklerini açarak içeride devam eden yangını söndürdü. İslami kimliğe sahip olduklarından işyerlerinin PKK mensuplarınca saldırıya uğradığını ifade eden işyeri sahibi Erdal Turan, daha öncede defalarca işyerlerinin saldırıya uğradığını belirterek “Her defasında ilgili yerlere şikayette bulunuyoruz; ancak bir sonuç çıkmıyor” diyerek tepkisini dile getirdi.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir