• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şırnaklı STK`lardan Mursi`nin idamına  tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Nuh Eğitim Der Bşakanı Nurettin Tatar ve Yeşilay Derneği Şırnak Şube Başkanı Turgay Birlik, seçimle başa gelen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin idam kararının onaylanmasının hiçbir hukuki dayanağını olmadığını bunu yapan Sisi kuklasını lanetlediklerini belirtti.

Zalimlerin kendi tahtlarını sağlamlaştırmak için mazlum kanı dökmekten vazgeçmediğini belirten Nuh Eğitim Der Başkanı Tatar, Mısır tarihinde seçimle başa gelen ilk Cumhurbaşkanı Mursi`nin İslami kişiliğinden dolayı küfür dünyasının hedefi haline geldiğini söyledi.

Küfür dünyasının hile ve tuzaklarla Muhammed Mursi`yi iktidardan uzaklaştırdığını belirten Tatar, “Askeri bir darbe ile hukuksuz bir şekilde gayri meşru olarak başa geçen Sisi, Mısır`ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Musri`yi ve diğer seçilmişleri görevden uzaklaştırmış, iktidarını sağlamlaştırmak için oluk oluk Müslüman kanı akıtmıştır. Hala da iktidarı için en büyük engel olarak gördüğü Muhammed Mursi`yi şer güçlerinin teşvik ve desteği ile tamamen yok etmek için çaba sarfetmektedir” dedi.

Bütün dünya Müslümanların bu hukuksuz idama karşı çıkması gerektiğini belirten Tatar, “Eğer İslam alemi ve insani kurum ve kuruluşlar seslerini yükseltmezlerse ve bunun önüne geçmek için çaba sarfetmezlerse, bu Sisi destekçileri daha çok Müslüman kanı dökecektir. Dolaysıyla bir an önce başta Müslüman ülkeler başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlar bu idamların gerçekleşmesini engellemek için çaba sarfetmeleri gerekir. Aksi takdirde bütün diktatörler cesaret alarak daha çok Müslüman ve mazlum kanı dökecektir” şeklinde konuştu.

Açıklamasının sonunda zalim Sisi ve avanelerini lanetlediklerini belirten Tatar, “Muhammed Mursi ve yol arkadaşlarına sabır diliyorum. Allah  direnişlerini  mübarek kılsın” dedi.

Şırnak Yeşilay Cemiyeti Başkanı Turgay Birlik de Muhammed Mursi ve dava arkadaşlarının Firavun mahkemeleri tarafından idam kararının onaylanmasının, evrensel hukuk ve hakkaniyetle izahının mümkün olmadığını belirtti.

Onurlu ve vakar şahsiyetlere reva görülen bu yargısız infazların aynı zamanda, insan haysiyeti ve demokrasinin ayaklar altına alınması hükmünde olduğunu ifade eden Birlik şöyle dedi;

“Şer menşeli ve intikam amaçlı bu karar ,insanlık onuru ve tarihi karşısında yok farzındadır. Ayrıca son zamanlarda özellikle İran ve Myanmar hükümetleri tarafından mazlum ve savunmasız insanlara da verilen idam cezalarının da Müslümanlar tarafından gündeme alınması ve tepkilere dahil edilmesi gerekmektedir. Buna matuf, dünyadaki tüm inançlı, adalet ve demokrasi yanlılarının bu tür insanlık dışı siyasi uygulamalara karşı tepki vermeleri ve seslerini yükseltmeleri gerekmektedir. İnsaniyet, İslamiyet ve hakkaniyet bunu emretmektedir” (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir