• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
`Sağlıksız yapılar vatandaşların hayatını tehdit ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, ‘Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi`nde Bursa`da yapılacak olan dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm konusunda tek gerçeğin Bursa`daki vatandaşların önemli bir kısmının depreme karşı elverişsiz konutlarda yaşadıkları olduğunu belirten Mescioğlu, artık tek gündemin de depreme karşı elverişsiz konutlarda yaşayan vatandaşlara güvenli konutlar sağlamak olması gerektiğini vurguladı.

Konuşmasının devamında Mescioğlu, yapılacak olan dönüşümde belediyelerin, yönlendirici ve destekleyici olması gerektiğinin de altını çizdi.

 “Sağlıksız yapılar, vatandaşlarımızın hayatını tehdit ediyor”

Bursa`da bugüne kadar depreme karşı istenilen seviyede olmayan bir yapı stokunun oluştuğunu vurgulayan Mescioğlu, Bursa`da konutların deprem kuşağında olan bir şehre göre elverişsiz durumda olduğunu ifade etti.

Mescioğlu, “Dünyanın her yerine son teknolojiye uygun araba ve yedek parçalar ihraç eden Bursa`da, Bursalıların önemli bir bölümünün plansız yapılarda ikamet etmeleri bir çelişkidir ve bu durum bugün vatandaşlarımızı tehdit eder bir duruma gelmiştir. Ben kendi adıma Bursa`da hiçbir vatandaşımızın bu tarz sağlıksız yapılarda yaşamayı hak etmediğini düşünüyorum. Konutlarımızı nasıl afete karşı güvenli hale getirebiliriz sorusunun tek gündem maddemiz olması gerekiyor. “ şeklinde konuştu.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir