• DOLAR 32.517
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2433.248
  • ...
Aksaray`da Ramazan Sokağı`na Büyük İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski Ramazan aylarını yansıtan ve iftar sonralarında geleneksel yaşamın izlerini içinde barındıran Ramazan Sokağı; bu yıl da çeşitli etkinlerle devam edecek. Aksaraylılar, iftar sofrasının ardından kent meydanında açılan Ramazan Sokağı evlerinde rahatça alışveriş yapabilecek, meydanda kurulan platformdan o güne özel düzenlenen şiir dinletisi, tasavvuf musiki konserlerini izleyebilecek.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ramazan Sokağının açıldığı ilk gün iftar sonrasında kent meydanına geldi. Meydanda kurulan sokakta tezgâh açan esnafları tek tek ziyaret eden Yazgı, esnafa hayırlı kazançlar diledi.

Kuran`ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede konuşan Yazgı, tüm Aksaraylılara bereketli ve huzurlu bir Ramazan geçirmelerini temennisinde bulunarak bu yıl da belirlenen mahallelerde mahalle iftarlarının devam edeceğini söyledi.

“Ramazan ayı Kur'an ayıdır”

Ramazan Sokağı etkinliklerinden bahseden Yazgı, "Ramazan ayı kur'an ayıdır. İnşallah Kur'an'ı daha iyi anlayıp, hayatımıza uygularız diyor, tüm Aksaraylılara bereketli, huzurlu ve mutlu bir dolu dolu Ramazan yaşamalarını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir