• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
Vanlı miniklerden yılsonu etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Cami-Der bünyesinde bulunan Can Laleler Çocuk Bahçesi, Merkez İmam Hatip Lisesi konferans salonunda öğrencileri için yılsonu etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinlikte, 4-6 yaş aralığındaki 26 öğrenciye 8 aylık eğitimin ardından karneleri verildi.

Çocukların okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başlayan etkinlikte konuşan Eğitimci Şermin Kaya çocukların toplumların geleceğine dair atılmış umut tohumları olduğunu ifade etti.

“Çocuk temiz bir toprak gibidir o toprağa neyi ekersek onun mahsulünü alırız”

Öğrenci velilerinin de katıldığı etkinlikte velilere seslenen Eğitimci Şermin Kaya, çocukları işlenmemiş bir cevhere benzeterek, “Çocuk, toplumların geleceğine dair atılmış olan umut tohumlarıdır. O çocuklar ne şekilde yetiştirilirlerse o şekilde hayata renk ve koku taşırlar. Onların temiz kalpleri işlenmemiş bir cevhere benzer o cevhere ne şekil verirsek o şekli alır. Aynı zamanda tertemiz bir toprak gibidirler ki biz o toprağa neyin tohumunu ekersek, onun mahsulünü almış oluruz.” dedi.

“Temel amacımız; çocukları fıtratına uygun şekilde yetiştirmektir”

Bir çocuğun yetişmesinde birden fazla etkenin rol oynadığını aktaran Kaya, bunların en önemlilerinin aile, çevre, okul ve medya olduğunun altını çizdi. Kaya, “Aile ise bu işin temeli ve özüdür. İşte bu çalışmamızın temel amacı da bu güzel çocuklarımızı, o ilk İslami fıtratlarından koparmadan hayata güvenle atılabilmelerini sağlama adına kendi payımıza düşen açığı kapatmaktır. Rabbim bize bu bilinçle hareket etmeyi ve bu sorumluluğumuzu hakkıyla yerine getirebilmeyi nasip eylesin.” diye konuştu.

Miniklerin okudukları ilahiler, şiir ve sergiledikleri oyunlarla devam eden etkinliğin sonunda miniklere karneleri verilerek taç takıldı.

8 aylık eğitim sürecinde çocuklara Kur`an-ı Kerim başta olmak üzere hadis, fıkıh, siyer, değerler eğitimi ve el becerileri konularında çeşitli dersler verildi.     (Murat Dalgın-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir