• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Fakir ve muhtaçların ekmek kapısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da hayırseverlerin de katkılarıyla 16 yıldır her Ramazan ayında fakir ve muhtaç ailelere ekmek yardımını yapmayı gelenek haline getiren Güler Ekmek fırını, bu yıl da Ramazan ayının başlamasıyla beraber her gün saat 16.00-17.00 arası fakirlere bedava ekmek dağıtımına başladı.

Her gün yaklaşık 500 ila bin arasında ekmek dağıttığını dile getiren Güler Ekmek fırını sahibi Şerafettin Yüce, Ramazan`ın bütün alemi İslam`a hayırlı olmasını cenabı Allah`tan dilediğini belirterek, 16 yıldır fırınında bir gelenek haline getirdiği her fakire 2 ekmek verilmesinin devamına vesile olan hayırseverlerin katkılarına da dikkat çekti.

Fırının önünde oluşan uzun kuyruğun kendilerini üzdüğünü belirten Yüce, “Biz özellikle bu yardımı Ramazan ayı içinde yapıyoruz. Gönül isterdi ki, hayırseverlerimiz bize yardım etsinler, bizler de bu yardımlarımızı Ramazan ayının dışına da yayalım. Bir ekmeğe dahi muhtaç insanlarımız var. Hayırseverlerden isteğimiz; bu yardıma muhtaç insanları unutmayıp bize yardımlarını ulaştırsınlar ve bizlerde bu yardımı fakirlere verelim.” şeklinde konuştu.

Özellikle Suriyeli ve Iraklı insanların da gelmesiyle fakirlerin sayısı toplumda çok fazla arttığını belirten Yüce, günde 500 ila bin ekmek dağıttıkları halde insanların ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşadıklarını, zenginlerin fakirlere yardımcı olacak insanların desteğini beklediklerini söyledi.

Her gün aynı sahnenin yaşandığı ve oluşan uzun kuyrukların yaşanan fakirliğin boyutunu gözler önüne serdiğini vurgulayan Yüce, durumu iyi olanların daha duyarlı olmaları gerektiğine işaret etti. (M. Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir