• DOLAR 32.517
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2427.76
  • ...
Gaziantep`teki STK`lar idam kararlarını lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu Mısır`da ilk defa halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan yetkililerine verilen idam kararlarının onanmasına tepki göstermek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

İHH Gaziantep Şube binasında yapılan basın açıklamasını okuyan İHH Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, asırlar geçse de hak ve batıl mücadelesinin devam ettiğini vurguladı.

“Firavunlar hâlâ zulmetmeye, Musalar zulüm görmeye devam etmektedir”

Arslan, yer-zaman ve şahsiyetler farklılık gösterse de zalim ve mazlum karakterlerinde herhangi bir değişimin yaşanmadığını belirterek,  “Bu gerçekliğin son örneğine Mısır`da şahit oluyoruz. Mısır`da Firavunlar hâlâ zulmetmeye, Musalar zülüm görmeye devam etmektedir. Firavunların yerini Sisi ve yerli işbirlikçileri, Hz. Musa ve kendisine tabi olan mazlum halkın yerini Mursi ve mazlum Mısır halkı almaktadır.” ifadelerini kullandı.

Halkın özgür iradesi ile yönetime gelmiş olan Muhammed Mursi ve İhvan liderlerine daha önce verilmiş olan idam kararının onaylandığını belirten Arslan, “Hatırlanacağı üzere 2013`ün Temmuzunda Mısır`da emperyalist ve siyonist destekli faşist bir darbe gerçekleşmiş, halkın meşru iradesi ile yönetime gelen İhvan-ı Müslimin hareketi ve Muhammed Mursi, faşist askeri cunta tarafından yönetimden uzaklaştırılmıştır. Bu faşist darbeye karşı çıkan Müslüman Mısır halkı, Mısırın dört bir yanında meydanlara inerek tamamen sivil ve pasif direniş sergilemiş, Mısır halkına cunta güçleri tarafından ateş açılmak suretiyle binlerce insan katledilmiştir.” dedi.

“Karar tamamen batılı güçlerin istekleri doğrultusunda verilmiş bir siyasi karardır”

İdam kararlarının tamamen batılı güçlerin istekleri doğrultusunda verilmiş bir siyasi karar olduğunun altını çizen Arslan, “Onaylanan kararın ne anayasal ne de hukuki gerekçeleri yoktur. Karar tamamen batılı güçlerin istekleri doğrultusunda verilmiş bir siyasi karardır. Verilen bu kararlar tarih ve vicdanlar önünde yargılanacaktır. Cuntacı Sisi ve ortakları olan zalimler sahte demeçler ile kınadıklarını endişe ile takip ettiklerini ifade ederek bir kez daha çifte standartlarını, adaletsizliklerini ve zalimliklerini dünyanın gözü önünde tescil ettirmişlerdir.” şeklinde konuştu.

Mazlum ve Mustazaf Mısırlı halkıyla dayanışma içinde olunması gerektiğini belirten Arslan, “Bütün imkânlarını kullanarak bu zulme, bu vahşete, bu barbarlığa karşı çıkmaya, darbecilerin Mısır halkının meşru önder ve liderlerini göz göre göre darağaçlarına göndermelerine seyirci kalmamalıyız.”dedi.

Halkımızı sivil toplum kuruluşlarını verilen idam kararlarına karşı durmaya ve mazlum Mısır halkının yanında olmaya çağırdıklarını dile getiren Arslan, son olarak verilen idam kararlarını onaylayan darbeci Sisi ve yandaşlarını şiddetle kınayıp lanetlediklerini belirtti.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir