• DOLAR 32.433
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2478.659
  • ...
Ramazan`ın ilk Cuma namazına yoğun teveccüh
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının ilk cumasında Gaziantepliler camilere akın etti. Camilerde yer bulamayan cemaat ise namazlarını cami avlusu ve cami dışındaki sokak ve kaldırımlara serdikleri seccadelerde kıldı.

Ramazan ayı ile beraber teravih ve mukabelelere gösterilen yoğun ilgi ve teveccüh Cuma namazında doruğa çıktı. Gaziantepliler Cuma namazı için camilere adeta akın etti.

Ramazan`ın getirdiği manevi ortamda ilk Cuma Namazı`nı kılmak isteyen Gaziantepliler Ulu cami başta olmak üzere kentteki camileri doldurdu. Gaziantepliler camilerin avlusunda dahi yer bulmakta zorlandı.

Ramazan ayının ilk Cuma Namazı hutbesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Ramazan ayının teması olarak belirlenen “Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her Zaman” teması altında barış ve iyilik mesajları verildi.

Gaziantep Ulu camide Cuma namazını kılan vatandaşlar, namaz sonrası duygularını İlke Haber Ajansı (İLKHA) ile paylaştı.

Ramazan ayının tüm İslam âlemine barış ve huzur getirmesini temenni eden Gaziantepliler,  Ramazan ayına kavuşmanın sevincini yaşadıklarını ifade ettiler.

Mısır`da Muhammed Mursi`ye verilen idam kararının onanması başta olmak üzere İslam coğrafyalarında yaşanan katliamlardan dolayı Ramazan`ın buruk geçtiğini belirten bazı vatandaşlar ise, Mazlum duruma düşmüş olan Müslümanlar için de dualarda  bulundular. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir