• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Cezayirli akademisyen DÜ laboratuarını tercih etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cezayir Oran’da bulunan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Sciences and Technology University-USTOMB) Doğal Bilimler ve Hayat Fakültesi Biyoteknoloji Bölümü’nde Doçent Doktor Aicha Benahmed-Bouhafsoun bilimsel çalışmalarının önemli bir kısmını tamamlamak üzere bir aylık süreyle Dicle Üniversitesi DÜBTAM laboratuarına geldi.

DÜBTAM’ da kütle spektrometresi ve kromatografi biriminde Profesör Doktor Hamdi Temel ve doktora öğrencisi Mustafa Abdullah Yılmaz ile bilimsel çalışmalarına halen devam eden Doktor Aicha Chamaerops, humilis bitkisinin yaprak ve meyvelerindeki biyoaktif moleküllerin kalitatif ve kantitatif analizini LC-MS/MS cihazı ile gerçekleştirdi.

Analiz sonucu malik asit, kinik asit ve birçok flavonoit yüksek oranda tespit edildi. Ayrıca Doktor Aicha’nın çalıştığı bitkinin protein ve mineral içeriği sırasıyla Elementel Analiz ve ICP-MS cihazı ile tespit edilecek.

Ayrıca, USTOMB Üniversitesi Fizik Bölümü doktora öğrencilerinden Zenaidi Ilhem, DÜBTAM Müdür yardımcısı Doçent Doktor Yusuf Selim Ocak ile teziyle ilgili bazı çalışmaları gerçekleştirdi.

DÜBTAM’da Zenaidi İlhem ve Doçent Doktor Yusuf Selim Ocak, günümüz teknolojilerinde bolca kullanılan Al katkılı ZnO ince filmler üzerine çalışmalar yapıldı. Magnetron saçtırma yöntemi ile farklı koşullarda Al katkılı ZnO ince filmleri büyütülmüş, yapısal ve optik özellikleri belirlendi ve aygıt üretiminde kullanıldı ve yapılan çalışmalarda oluşturulan yapıların fotodedektör olarak kullanılabileceği gösterildi.

Doçent Doktor Aicha Benahmed-Bouhafsoun ve Zenaidi Ilhem, DÜBTAM’da kaldığı süre boyunca Profesör Doktor Hamdi Temel ve ekibinin misafirperverliklerinden ve laboratuar koşullarından dolayı memnuniyetini ifade etti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir