• DOLAR 32.523
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.641
  • ...
Ailesi ve yakınlarının dilinden Şehid Aytaç Baran
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran`ın ailesi, öğrencileri ve arkadaşı onu anlattı. Şehidin örnek bir hayatı olduğunu dile getiren yakınları onu tanıyan herkesin ondan memnun olduğunu dile getirdi.

Eşi Gülşen Baran`ın dilinden:

“Onu tanıdığımdan beri, kendini İslam`a adamıştı. Fakir ve muhtaç insanlara yardım götürürdü. Sürekli Müslüman kardeşleri için çalışırdı. Sürekli Kur`an yolunda çalışıyordu. Herkes ondan razıydı. Gençler için ‘Gelecek` derdi.” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARI ÇOK SEVERDİ”

Aytaç, kimseyi incitmezdi. Her zaman şehadet aşkını dile getirirdi. Kendisi benden şehit olmak için dua isterdi. 6-8 Ekim olayında Şehit Yasin ve arkadaşları şehit olduğunda çok üzülmüştü. Hep onları anardı. Düşüncelere dalardı. Yasin Börü`yü çok severdi. 8 aylık hamileyim. Doğacak çocuğumuza Yasin Börü`nün ismini koymayı istiyordu.

“ÇOCUKLARIMIN BABASININ KATİLLERİ DEMİRTAŞ VE YANDAŞLARIDIR”

Eşim çok kez takip edildiğini ve kendisine ‘Seni buralarda yaşatmayız, buraları terket!` gibi tehditler edildiğini söylüyordu. Çocuklarımın babasının katilleri Demirtaş ve yandaşlarıdır. Bunları yapan HDP ve PKK yandaşlarıdır. Başka kim bize düşmanlık yapar ki. Eşimin İslami hassasiyetleri vardı.  Çalışmaları ve mücadelesi vardı. Bu yüzden ön plandaydı. Yetkililere sesleniyorum, eşimin katilleri bulunsun.

Annesi Birgül Baran`ın dilinden:

Benim Aytaç`ı büyüttüğüm gibi kimse çocuğunu büyütmedi. Çocuğum sokakta yetişmedi, sokak yüzü görmedi. Onu güzel yetiştirdim, eğitimini güzel sağladım. Sadece okul okudu, namazını kıldı ve Kur`an-ı Kerim okudu. Camilerde ve derneklerde hocalık yaptı. Kur`an-ı Kerim dersi verdi. Tertemiz bir çocuk olduğu için Allah bu mertebeyi ona nasip etti.

“CAMİLERDE KUR`AN DERSİ VERDİĞİ İÇİN 5 YIL CEZAEVİNDE YATTI”

Oğlum Allah yolunda yetişti. Kutlu doğum programlarında Kur`an-ı Kerim ve ilahi okurdu. Camilerde Kur`an dersi verdiği için 5 yıl cezaevinde yattı. Cezaevinden çıktıktan sonra yine gidip ders verdi. Çocuğum öğrenci yetiştirdi, Yasin Börü`nün de hocasıydı. Kesinlikle bir kuşu dahi incitmedi. Aytaç`ımın öğrencilerine sesleniyorum, onun yolunu sürdürün.

“DEMİRTAŞ HİÇ Mİ  ALLAH`TAN KORKMUYOR?”

Demirtaş`a sesleniyorum. Sen, Kürtleri birbirine kırdırıyorsun. Oğlumun çocuklarını ve gelinimi yetim bıraktın, boynu bükük bıraktın. Hiç mi Allah`tan korkmuyorsun? Senin bu dünyada da öbür dünyada da yerin yok. Amerika`nın uşağı oldun. Ermenilerle bir oldun. Hiç mi utanmadın? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a da sesleniyorum. Sen benim çocuğuma, Müslümanların çocuklarına sahip çıkmadın. Bu kanı durdur. Allah`tan kork Allah`tan. Daha çok insanlar ölecekler, buna izin verme. Benim çocuğum Kur`an yolunda hayatını kaybetti, şehit oldu.

KAYIN VALİDESİ SALİHA ERDOĞAN`IN DİLİNDEN:

Aytaç Baran`ın tek suçu Müslüman olmaktı. Fakir fukaraya yardım kolileri götürürdü. Kimsenin hakkı yoktu onu katletmeye, çocuklarını yetim bırakmaya. Polisler, neden Baran`ın katillerini yakalayamıyor?

“SELAHATTİN DEMİRTAŞ`IN ANNESİNE VE KIZINA KUR`AN DERSİ VERDİM”

Selahattin Demirtaş`ın babası gelip bana dedi ki, ‘Allah rızası için hanımım ile kızımla ilgilenin. Onlara bir şeyler öğretin. Bunu Demirtaş`ın Annesine babasına sorabilirsiniz. Kuran-ı Kerim dersi alan Annesine sorun, bizden ne zarar görmüştü. Ne hakkı vardı Demirtaş`ın, damadımı vurdurttu. Torunlarımı yetim koydular. Torunlarımın katili Demirtaş ve yandaşlarıdır.

“DAMADIMA 20 KİŞİ SALDIRDI ANCAK FAİLLER YOK ORTADA”

20 kişi damadıma saldırmış. Kameralardan bunun tespit edilerek tüm suçluların yakalanmasını istiyorum. Çocuklarını da Yasin gibi Aytaç gibi yetiştireceğiz. Dava için ne pahasına olursa olsun mücadele edeceğiz. Gençlerden isteğim, Yasin Börü`nün ve hocasının yolundan gitmeleridir.

Aytaç Baran`ın yakın arkadaşı İbrahim Yaz`ın dilinden: Aytaç`ta İslam ahlakını görüyorduk. Doğrusu, ona çok imreniyorduk. O, bir şehadet aşığıydı. O sadece yetimlere babalık yaptı. Kendisi fakir bir insandı ama hep fakirlere yardım etti. Kıt kanaat geçiniyordu. Yardım dağıttığı koliler vardı. Biz, bir gün olsun onun o kolileri evine götürdüğüne şahit olmadık. Allah`ın izniyle bizler onun bu kutlu mirasına sahip çıkacağız ve onun yolunu sürdüreceğiz. Bu bayrağını hiçbir zaman indirmeyeceğiz.

“HER TÜR SIKINTIDA DAİMA EN ÖNÜMÜZDEYDİ”

Her tür zorluklarda, her tür sıkıntıda daima en önümüzdeydi. O korkmuyordu, cesurdu. 6-8 Ekim olaylarında derneğin etrafını sardıkları zaman Aytaç kardeşimiz derneğin penceresine çıktı ve oraya toplanmış yaklaşık 500 insana seslendi. Onlara, ‘Kardeşi kardeşe kırdırtmayın. Kürdü Kürde kırdırtmayın. Bizler de Müslümanız, bizler de bu halkın evladıyız. Sizi oyuna getiriyorlar, bu fitneye ortak oluyorsunuz. İyi bilin, biz Müslümanız, kimseye boyun eğmeyiz. Biz, bu savaşın taraftarı değiliz. Bu oyuna alet olmayın. Bu insanların anaları ağlamasın` dedi. Aytaç ağabey bunu söylediği zaman o kalabalıktaki herkes ona alkış tuttu. Herkes onu alkışladı ve geri döndüler. Ey zalimler! Siz, böyle bir iyilik adamını, böyle bir barış adamını katlettiniz. Ciğerimizi yaraladınız, o bizim gülümüzdü.

Öğrencilerinin dilinden:

Diyarbakır`da uğradığı silahlı saldırı sonucu vahşice katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran`ın Kur`an-ı Kerim dersi verdiği öğrencileri, Baran`ın kendilerine bıraktıkları büyük mirasa sahip çıkacaklarını ve onun yolundan gideceklerini dile getirdiler.

“BİZE BIRAKTIĞI EMANETE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Küçük yaşlarda babasının kendisini Aytaç Baran`a teslim ettiğini söyleyen Hamza Arzu, Baran`ın kendisine hiçbir zaman kızmadığını, hep şefkatli davrandığını söyledi. Olayı duyduğunda iş yerinden olay yerine koştuğunu söyleyen Arzu, “Olay yerine geldiğimde çok geç olmuştu. Aytaç ağabey, Şehit olmuştu. Yıkıldım o an. Ancak kendimizi toparladık. Biz onun öğrencileri olarak, onun yolundan devam edeceğiz. Onun sürdürdüğü davaya tutunacağız. Onun bize bıraktığı emanete sahip çıkacağız. Yolu yolumuzdur.” dedi.

“AYTAÇ BARAN ŞEHİT OLMADAN BİZE NAMAZ KILDIRDI”

Aytaç Baran`ın öğrencilerinden Muhammed Yusuf Aslan, Baran`ın Şehit olmadan önce kendilerine Kur`an-ı Kerim dersi verdiğini, daha sonra öğrencilerini alıp camiye öğle namazını kılmak için gittiğini belirterek,  “Namazı beraber kıldık. Bize derneğe gitmemizi söyledi. Ardından o da derneğe geldi. Aradan bir saat zaman geçtikten sonra dışarı çıktı. Ardından birkaç dakika sonra silah sesleri geldi. Havai fişek sandık. Daha sonra öğrendik ki, Aytaç hocamız vurulmuş. Gittiğimizde kanlar içerisinde yerdeydi. Hastaneye kaldırıldı. Ardından şehadet haberi geldi. Çok üzüldük.” Dedi.

“DÜNYAMIZI YIKTILAR”

Aytaç Baran`ın her zaman öğrencilerinin iyiliğini istediğini söyleyen Muhammed Hüseyin Avcı ise, Baran`ın çok cömert olduğunu ve hep tebessüm ettiğini belirtti. Avcı, “Gençlere özellikle camiyi tavsiye ederdi. Camilere gidip ders vermemizi isterdi. Dinimizi öğrenmemizi isterdi. Herkes onu yaptığı hayırlı işlerle tanırdı. Yetimlerin yüzünü güldürürdü. Olayı duyduğumuzda olay yerine gittik. Kanlarını gördük. Ardından şehit olduğu haberi geldi. Dünyamız yıkılmıştı sanki. Karıncayı bile incitmeyecek bir adama kim kıyar?” diye sitem etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir