• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421
  • ...
Kaçak Tümgenral`in Adresi Tespit Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Tümgeneral Bakıcı Belarus`a kaçarak,Ergenekonsanığı Bedrettin Dalan ile buluştu. İkili, Musevi bir işadamının Minsk`teki çiftliğinde kalıyor.
 
Türkiye gündeminin en önemli davalarından biri olarak tarihe geçti. Kamuoyuna "İnternet Andıcı" olarak yansıyan dava, çok sayıda muvazzaf veemekliaskeri de adliye kapılarına getirdi. TSK`daki çok önemli noktalarda görev yapan askerlere yöneltilen suç ise önemliydi: 2007 yılındainternetsiteleri kurup bunlarla hükümet aleyhine kara propaganda yapmak. İşte bu iddiaların ortasındaki bir isim de hakkında tutuklama kararı bulunan Tümgeneral Mustafa Bakıcı`ydı. Bakıcı Şırnak`ta 23. Tümen Komutanlığı`nda görevli iken 2011 YAŞ Kararları ile Tümgeneralliğe terfi etti. Ancak hakkındaki iddialar nedeniyle Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkan Yardımcılığı`na atandı.
 
İSTANBUL` DA TANIŞMIŞLAR
Ve hakkında yakalama kararı verilen Bakıcı, önce rapor aldı sonra emeklilik dilekçesi verip sırra kadem bastı. Bakıcı`nın 300 bin TL`lik parayla Kuzey Irak üzerinden Rusya`ya gittiği belirlendi. Peki Bakıcı neredeydi! İşte Takvim bu sorunun yanıtına ulaştı. Tümgeneral Bakıcı`nın Belarus`un başkenti Minsk`te bulunduğu öğrenildi. Bakıcı, burada hem Ergenekon hem de İnternet Andıcı`nın firari sanıklarından olan Bedrettin Dalan ile buluştu. Bakıcı`nın, Dalan ile birlikte Bulgaristan kökenli Musevi asıllı bir işadamının çiftliğinde kaldığı iddia edildi. Bu arada Bakıcı`nın, hakkında "Kırmızı Bülten" çıkarılan Bedrettin Dalan ile İstanbul`da tanıştığı ifade edildi. Tümgeneral Bakıcı`nın İstanbul`da Albay rütbesi ile görev yaptığı sırada tanıştığı Bedrettin Dalan ile birçok konuda birlikte hareket ettikleri belirtildi.
 
NİÇİN BELARUS?
Bedrettin Dalan ile Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Belarus`ta saklanıyor. Çünkü Belarus`la Türkiye arasında suçluların iadesi anlaşması bulunmuyor. Bu nedenle yakalansalar bile Türkiye`ye iade edilmeleri mümkün değil. Sinem Yalçın adlı genç kızın ölümüne yol açan Faruk Kalkavan da Belarus`ta yakalandı. Ancak iki ülke arasında suçluların iadesi mümkün olmadığı için Kalkavan hala Belarus`ta. Faruk Kalkavan`ın Türkiye`ye iadesinin nasıl gerçekleşeceği ise henüz netleşmedi.


ÇİÇEK`İN KOMUTANI
Tümgeneral Mustafa Bakıcı, aynı davada yargılanan Albay Dursun Çiçek`in görev yaptığı Bilgi Destek Dairesi`nin başkanıydı. Andıcın hazırlandığı iddia edilen bu dairenin başkanı olan Bakıcı, Çiçek`in de komutanıydı. Tümgeneral Bakıcı; İrticayla Mücadele Eylem Planı ile ilgili haberler 12 Haziran 2009 tarihinde medyada yer aldıktan sonra harekete geçmişti. Bakıcı,GenelkurmayBilgi Destek Dairesi`ndeki bilgisayarların 35 kez geri döndürülemeyecek şekilde silinmesinin talimatını mvermekle suçlanıyor.
 
TAKVİM

Bu haberler de ilginizi çekebilir