• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...
Şeker-İş`ten Ramazan uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şeker-İş Ağrı Şube Başkanı Agit Aslan, Ramazan ayı nedeniyle kullanımı artan ve daha az maliyeti olan tatlandırıcılar hakkında uyarılarda bulundu. Aslan, tatlandırıcıların birçok hastalığa yol açtığını ifade etti.

Ramazan ayında yoğun kullanımı olan tatlandırıcılara karşı halkın dikkatli olması gerektiğini ifade eden Aslan, “Nişasta bazlı şeker olarak bilinen, mısır şurubundan elde edilen tatlandırıcıların cirit attığı piyasada, bu ürünler son zamanlarda pancardan üretilen şekerin yerini almaya çalışmaktadır. Yapay tatlandırıcı katkılı tatlıların gündelik hayatta kontrolsüzce yaygınlaşması paralelinde özellikle Ramazan ayında ve bayramlarda yoğun olarak tüketimi de artış göstermektedir.” dedi.

Tatlandırıcıların birçok hastalığa yol açtığına dikkat çeken Aslan, “Dünya ülkeleri örneklerinde olduğu gibi obeziteye bağlı yüksek tansiyon, karaciğer yağlanması, kalp rahatsızlıkları ve pankreas kanseri sayısında ülkemiz için de kara tablo ortaya çıkarabilir. Bu sebeple Şeker-İş olarak halkımızı yapay tatlandırıcıdan elde edilen tatlılar konusunda uyarmayı bir sorumluluk olarak görüyoruz. “ şeklinde konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir