• DOLAR 32.585
  • EURO 34.654
  • ALTIN 2528.06
  • ...
Kilise saldırganından katliam itirafı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde 21 yaşındaki beyaz saldırgan Dylann Storm Roof, dün tarihi Emanuel Afrika Metodist Episkopal Kilisesi'ne saldırı düzenledi ve 9 siyahiyi öldürdü. Saldırıdan sonra açıklama yapan yetkililer bunun bir 'nefret suçu"'olduğuna işaret etmişti.

Saldırıyı doğum günü hediyesiyle yaptı
21 yaşındaki saldırgan Roof'un saldırıyı aylar öncesinden planladığı ortaya çıktı. Roof'un saldırıyı, babasının doğum gününde hediye ettiği silahla gerçekleştirdiği ifade edildi.

Nefret suçu
Charleston Emniyet Müdürü Gregory Mullen, olayla ilgili açıklamasında "Bunun bir nefret suçu olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu. Mullen, 8 kişinin olay yerinde, bir kişinin de hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi.

Beş kez şarjör değiştirdi
The Heavy'de yer alan habere göre, Roof'un Facebook hesabından paylaştığı fotoğrafta üzerinde ırkçı ayrımcılık sistemi 'Apartheid'in simgesi yer alıyor. Saldırıdan kurtulanlardan biri, Roof'un beş kez şarjör değiştirdiğini ve her seferinde 'Bunu yapmak zorundayım. Ülkemizi ele geçiriyorsunuz' dediğini ifade etti. Saldırganın bu yıl iki kez uyuşturucu kullanımı nedeniyle gözaltına alındığı da ortaya çıktı.

Obama: Yürek parçalayıcı
ABD Başkanı Barack Obama, Güney Carolina eyaletinde 9 kişinin öldüğü tarihi kiliseye yönelik saldırıya ilişkin üzüntüsünü belirterek, "Huzur ve barışı aradığımız bir ibadet yerinde ölümün gerçekleşmesi özellikle yürek parçalayıcı" dedi

Obama, Beyaz Saray'da yardımcısı Joe Biden ile kameralar karşısına geçerek söz konusu saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Saldırının meydana geldiği Charleston'ın Belediye Başkanı Joe Riley ile kentin diğer liderlerini arayarak "anlamsız katliamdan duyduğu derin üzüntüyü" ilettiğini aktaran Obama, eşi Michelle ile Emanuel Afrika Methodist Episkopal Kilisesi'nin papazı Clementa Pinckney'in de aralarında bulunduğu bazı üyelerini tanıdıklarını ifade etti. Obama, Papaz Pinckney'in beraberindekilerle ibadet etmek için toplandıklarında öldürüldüklerini anlatarak, dualarının saldırıda hayatını kaybedenler ve onların aileleriyle olduğunu kaydetti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir