• DOLAR 32.484
  • EURO 34.784
  • ALTIN 2472.542
  • ...
Osmaniye`de doğum yardımı başvuruları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının başlattığı doğum yardımı başvuruları Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde devam ediyor.

15 Mayıs tarihinden itibaren başlayan başvurulara şuana kadar 420 kişi başvurdu.

Yapılan başvurular ile ilgili kısa bir açıklama yapan Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının başlattığı Doğum Yardımı başvurularının devam ettiğini söyledi.

Kamu kurumlarında çalışan vatandaşların çalıştıkları kurumlara başvurularını yapabileceklerini söyleyen Neşeli, “Başvuru işlemleri için anne ya da babadan herhangi birinin yeni doğan çocuğun nüfus cüzdanını getirmesi başvuru için yeterlidir. Yapılacak yardımlar annenin Türkiye Cumhuriyeti numarasına, PTT şubelerine yatırılacaktır.” diye belirtti.

Neşeli, 15 Mayıs ile 18 Haziran tarihleri arasında il müdürlüğüne 220 erkek çocuk, 211 kız çocuğu ve 11 ikiz çocuk olmak üzere toplamda 420 başvurunun yapıldığını söyledi.

Neşeli, son olarak birinci çocuğa 300, ikinci çocuğa 400, üçüncü çocuğa ise 600 TL yardım yapılacağını hatırlattı. (Sacit Pişgin - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir