• DOLAR 32.422
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.117
  • ...
Seyhan'da yağmur suyu ve kanalizasyon çalışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Seyhan ilçesine bağlı Yeşiloba Mahallesi 46167. sokak Oto Sanayi Sitesi’nin batısında yağmur suyu ve kanalizasyon işine başladı.

Projeyle ilgili açıklamada bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, “Altyapı çalışma şartlarının zorluğunu hepimiz biliyoruz. Ekibimiz vatandaşlarımız mağdur olmasın, problemleri çözülsün diye özveriyle çalışıyor. Yeşiloba Mahallesi’nde de kapsamlı bir çalışma başlattık. Hem yağmur suyu hem de kanalizasyon hattı döşüyoruz. Yağmurda yaşanabilecek su taşkınlarının önüne geçebilmek adına da ızgaralar yapılıyor. Bu ızgaralara tıkanıklığa yol açacak atık ve çöplerin atılmamasını bizzat rica ediyorum.’’ şeklinde belirtti.

Pekar, yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Toplam uzunluğu 4 bin 253 metre olacak şebekenin 2 bin 203 metresi kanalizasyon, 2 bin 50 metresi ise yağmur suyu hattı olacak. Projede 300, 400, 600, 800, 1000, 1400 ve 1600 milimetre çapında borular kullanılacak. Yeni açılmış yollarda asfalt döşenmesinden önce yağmur sularını uzaklaştırmak amacıyla hat ve ızgara yapılmasını amaçlayan çalışmada kanalizasyon hattı da döşenerek abone bağlantıları yapılacak.”

Çalışmaların Temmuz ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir