• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
Yapıcıoğlu: Yaşanan gelişmeler HÜDA PAR`ın haklı olduğunu ispatladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Gündüz / Doğruhaber

Seçim sonuçlarını ve sonrasında yaşanan gelişmeleri gazetemize değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, önemli açıklamalar ve uyarılarda bulundu. Yapıcıoğlu, “Kurulduğu günden beri HÜDA PAR olarak başta çözüm süreci olmak üzere pek çok memleket meselesinde yapılan yanlışlıklara dikkat çekmeye çalıştık. Yapıcı muhalefete alışık olmayanlar söylediklerimizi başka taraflara çekmeye çalıştılar. Fakat bir süre sonra hükümet de, muhalefet de söylediklerimizi tekrar etmeye başladı. İki sene önce olduğumuz noktaya yeni yeni gelmeye başladılar” dedi. Çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini söyleyen Yapıcıoğlu, “Öncelikle meşru ve haklı talepler –PKK`nin silah bırakması da dahil- hiçbir şarta bağlanmadan derhal yerine getirilmeli” diye konuştu. İşte HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu`nun sorularımıza verdiği cevaplar:

BAŞARI SADECE    SONUÇ ODAKLI DEĞİLDİR

Seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Olanda hayır vardır. Seçimden beklediğimizi alamadık. Sahada çalışan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Pek çok dezavantajımız vardı. Bağımsız adaylar olarak girdiğimiz seçimde bize oy vermek isteyen pek çok kişi yanlış oy kullandığından oyları sandığa yansımadı. Özellikle kırsal kesimde olmak üzere baskılar sonuçlara etki etti. Ancak bunlar bizim dışımızdaki sebepler. Bizden kaynaklanan eksiklik ve yanlışlıklara daha fazla yoğunlaşmamız gerekir diye düşünüyorum. İnşaallah sonuçları sandık sandık değerlendirmek suretiyle kendi eksiklerimizi tespit edip bunları tamamlamaya, yanlışlarımızı belirleyip tekrar etmemeye çalışacağız. Bir de şuna dikkat etmemiz gerekir. Başarı sadece sonuç odaklı değildir. Doğruluktan ve doğru istikametten ayrılmamak bizim için asıl başarı kriteridir. Rabbim istikametten ayırmasın. Ümitsizliğe kapılmak da Müslümanın ahlakından değildir. Ümidimizi sürekli muhafaza edeceğiz.

SÜREÇ HÜDA PAR`IN    HAKLI OLDUĞUNU İSPATLADI

Bazı Ak Partililer seçimden sonra Çözüm sürecinde yanlış yaptıklarını ve sürecin yanlış yönetildiğini itiraf etti. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Eğer hala çözüm sürecinde yapılan yanlışlıkları göremeyen varsa bu çok vahim bir durumdur. Kurulduğu günden beri HÜDA PAR olarak başta çözüm süreci olmak üzere pek çok memleket meselesinde yapılan yanlışlıklara dikkat çekmeye çalıştık. Biz, muhalefet anlayışımız gereği, yanlışa işaret edip doğruyu ve olması gerekeni de söyledik. Yapıcı muhalefete alışık olmayanlar, söylediklerimizi başka taraflara çekmeye çalıştılar. Fakat bir süre sonra hükümet de, muhalefet de söylediklerimizi tekrar etmeye başladı. İki sene önce olduğumuz noktaya yeni yeni gelmeye başladılar. Çözüm konusunda da, Suriye meselesinde de zaman haklılığımızı ortaya çıkardı. Çıkmaza girildi. Keşke biz yanılmış olsaydık da sorun çözülmüş olsaydı, kan akmaya devam etmeseydi.

SINIRLAR YENİDEN ÇİZİLİYOR, KARŞI ÇIKANLAR HEDEFTE

Türkiye`de Ak Parti,    Bölgede HÜDA PAR neden hedefte?

Büyük bir proje yürürlükte. Haritalar değişecek, sınırlar yeniden belirlenecek. Çizilen bu sınırlar içerisinde özellikle Kürtlerin, inançlarından, değerlerinden, tarihinden ve kültüründen, namus anlayışından, aile bağlarından koparılması amaçlanıyor. Bu amaçlarının önünde kimi engel görüyorlarsa uğraşacaklar ve ellerinden gelirse yok etmeye çalışacaklar. İnsanları nefislerine ve dolayısıyla kendilerine bağımlı ve köle yapmak için önce engelleri kaldırmak istiyorlar.

GÜCÜNÜ SİLAHTAN ALAN  PKK SİLAH BIRAKMAZ

Çözümün nihai hedefi PKK`ya silah bıraktırmaktı. Gelinen noktada şehirler bile silahla dolduruldu bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

PKK ve HDP ulaştıkları gücü ve mevkii silaha borçluyken neden silah bıraksın. Hükümet çözüm konusunda sadece elinde silah olanı muhatap alırken, daha çok silahlanmayı masada daha güçlü olmak olarak okuyan PKK`nin HDP`yi de silahlandırması garip karşılanmamalı.

GÜÇ SARHOŞLUĞU İLE   AYTAÇ BARAN`I VURDULAR

Aytaç Baran`ın bir suikastla gündüz ortasında şehit edilmesini nasıl değerIendiriyorsunuz?

Güç sarhoşluğu ve seçimlerde alınan desteğin karşılığını ödeme amacıyla yapılmış ahmakça bir eylem. Kendinden başkasına, kendisine boyun eğmeyene hayat hakkı tanımama pratiğinin son yansımasıdır.

UFUKTA ERKEN SEÇİM VAR

Bir erken seçim olacağını düşünüyor musunuz? Erken seçim olursa HÜDA PAR olarak seçimlere nasıl girmeyi düşünüyorsunuz?

Erken seçim olması büyük bir ihtimal, ancak bu seçimin ne kadar erken olacağını bu günden söylemek mümkün değil. Koalisyon kurulamazsa birkaç ay içerisinde sandık yeniden kurulacak. Koalisyon kurulursa bu koalisyonun ömrünün normal seçim zamanına yetişecek kadar uzun olmayacağını sanıyorum. Seçim kararı alınırsa biz de partimizin yetkili kurullarında değerlendirmelerimizi yapar ve ona göre bir tutum belirleriz.

KÜRTLERİN DESTEĞİNİ KAYBETMEK İÇİN HERŞEYİ YAPTILAR

Akdoğan ve Atalay çözüm sürecini yöneten iki önemli isim, bunlar   süreçle ilgili görüşmeler yaparken neden özellikle HÜDA PAR ile hiç görüşmedi?

Kendilerini PKK`nin silah bırakacağına inandırmışlardı. Belki de bu nedenle özellikle siyasi uzantılarını güçlendirmeye çalıştılar. Zannettiler ki HDP güçlenirse PKK zayıflayacak. Bu nedenle de HDP`yi (daha önce BDP`yi) Kürt halkının tek temsilcisi konumuna getirmek istediler. Üstelik Kürtlerden en fazla oy alan AK Partiyken bunu yaptılar. Hüda Par ve diğer kesimlerle bu nedenle görüşmediler. Şimdi de Kürtler neden desteğini bizden çekti diye soruyorlar. Kürtlerin desteğini kaybetmek için ne gerekiyorsa yaptılar. Kendi düşen ağlamaz.

ADIM ATILMAZSA BÖLGE SURİYE VE LİBYA`YA DÖNER

Bundan sonra çözüm   süreci için önerileriniz nelerdir?

Hükümeti kimin kuracağı belli değil. Bundan sonra çözüm konusunda hızlı ilerlemek koalisyon hükümetleriyle daha da zor, ancak imkânsız değil. Öncelikle meşru ve haklı talepler –PKK`nin silah bırakması da dahil- hiçbir şarta bağlanmadan derhal yerine getirilmeli. Temel haklar pazarlık konusu yapılmamalı. Silahlar tamamen devreden çıkmalı, hiç kimsenin bir başkasına silah doğrultmasına müsaade edilmemeli. Kürtlerin kendi aralarında çatışmaması için inisiyatif alabilecek kim varsa elini çabuk tutmalı ve sorumluluğunu yerine getirmeli. Aksi halde; Kürtler kendi aralarında çatışmaya başlarsa Türkiye Kürdistanı`nın da Suriye`ye Libya`ya dönmesinin önüne geçmek mümkün olmayabilir.

Yapıcıoğlu yeniden HÜDAPAR Genel Başkanı seçildi

Genel seçimler öncesi Hür Dava Partisi Genel Başkanlığından istifa ederek Diyarbakır`dan bağımsız milletvekili adayı olan Zekeriya Yapıcıoğlu`ndan boşalan Genel Başkanlık makamı, Partinin kurucu başkanı Av. Hüseyin Yılmaz tarafından vekâleten yürütülüyordu.

Geçtiğimiz gün yapılan HÜDA PAR 1`inci Olağanüstü Genel Kongresinde Zekeriya Yapıcıoğlu tekrardan Genel Başkan olarak seçildi. Kongreye katılan delegelerin oy birliği ile Zekeriya Yapıcıoğlu`nu yeniden genel başkanlığa seçtikleri öğrenildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir