• DOLAR 32.527
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2489.117
  • ...
Kuvvetli yağışlar etkili olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye`nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, İzmir, Manisa, Kütahya ve Amasya çevreleri ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı: Batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar: Kuzey ve batı kesimlerde kuzey, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Kuzey Ege, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeybatısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde Hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ve Balıkesir çevreleri ile Çanakkale ve Tekirdağ'ın doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik ile Balıkesir'in doğu ilçeleri) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Ege:  Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde İzmir, Manisa ve Kütahya çevreleri ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana ve Mersin'in kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısı ile zamanla bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Sinop dışında bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz ile Gümüşhane ve Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Amasya çevreleri ile Samsun'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin kuzey ve batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.    (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir