• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
Kızıltepe`de ilk defa hatimle teravih namazı kılınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan Hacı Mahmut Camiinde Ramazan ayı boyunca Mardinli Hafız Muhammed Rıdvan Öget ile Hafız Ömer Mantır hocalar tarafından hatimle teravih namazı kıldırılıyor.

İlçe müftüsü Masum Taşçı, halkın katılımından dolayı memnuniyetini dile getirirken cami cemaati ise ilk defa hatimle teravih namazı kılmanın mutluluğunu yaşıyor.

Hatimle ve teravih namazı kılınması hakkında açıklamada bulunan ilçe müftüsü Masum Taşçı, “Kızıltepe ilçemizde şu ana kadar hatimle teravih namazı kılma durumu olmamıştı. Bu yıl Mardinli 2 hafızımızı davet ettik. Hacı Mahmut camimizi tespit ettik. Ramazan`ın ilk gününden itibaren hatimle teravih namazına başlattık. İnşallah Ramazan ayı boyunca hafız Rıdvan ve Ömer kardeşlerimiz hatimle teravih namazını kılmaya devam edeceklerdir. İlçemizde hatimle teravih namazına rağbetin fazla olması bizi sevindiriyor. Bunun artarak devam etmesini diliyorum.” temennisinde bulundu.

4 seneden beri Mardin merkezde hatimle teravih namazını kıldırdığını bu sene ise ilçe müftüsünün daveti üzerine Kızıltepe`de kıldırdıklarını belirten Hafız Muhammed Rıdvan Öget,  “14 yaşında Manisa`nın Akhisar ilçesinde Ömer kardeşimle beraber Rabbim nasip etti hafız olduk. 4 senedir Mardin merkezde Ömer kardeşimle birlikte hatimle teravih namazı kıldırıyorduk. Bu sene ise ilçe müftümüz Masum hocamızın daveti üzerine burada kıldırmak nasip oldu. Ömer kardeşimle birlikte birimiz 8 diğeri ise 12 rekat olmak üzere namazı kıldırıyoruz. Bunu bize nasip eden Rabbime şükürler olsun bize bu kapıyı açan Mahsum Hocaya da ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Cami cemaatinden Mehmet Zeki Akan ise, “İlçe müftümüzün sayesinde ve değerli hocalarımızda bu nimeti bizden esirgemedikleri için binlerce teşekkür ediyorum. Hatimli teravih namazı bütün İslam alemine nasip olsun. Bu hatim hepimize mübarek olsun öyle memnunuz ki duygumuzu nasıl dile getireceğimizi bilmiyoruz. Keşke her sene böyle hatimle teravih namazını kılmaya nail olsaydık bizim için büyük bir nimettir. bize şeref verdiler.” diyerek sevincini dile getirdi

Keşke geçen yıllarda da hatimle teravih namazı kılsaydık diye hayıflanan cami cemaatinden Ömer Üründü, “Daha önce kısa sürelerle teravih namazını kılıyorduk. Bu yıl ise hatimle kılıyoruz. Hem namazımızı kılıyoruz hem de bir hatim okuyoruz. Çok memnunuz keşke daha önceki yıllarda da böyle hatimle kılsaydık.” diyerek duygularını dile getirdi.  (Mehmet Aslan - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir